Google nudi i posao i nagradu

13_02_2011
Google nudi i posao i nagradu

Dok naša Vlada sanja kako će Google investirati u Hrvatsku, Google je objavio oglas da u Hrvatskoj traži menadžere u prodaji.&#160; U drugom <strong>natječaju</strong> poziva mlade znanstvenike da prijave svoje zanimljive i kreativne projekte - finaliste očekuju jaaako vrijedne nagrade.

Dok naša Vlada sanja kako će Google investirati u Hrvatsku, Google je objavio oglas da u Hrvatskoj traži menadžere u prodaji. Potencijalni menadžeri moraju imati iskustva u prodaji, radu s velikim klijentima, te je poželjno da natprosječno dobro poznaju Googleove alate Adsense i AdWords. Glavni posao menadžera bit će dovođenje novih klijenata te stvaranje poslovnih veza na području Balkana. Više informacije dostupno je, naravno, na Google stranicama.

Glavna nagrada: putovanje na Galapagos i 50 tisuća dolara

U drugom natječaju Google poziva mlade znanstvenike diljem svijeta da prijave svoje zanimljive i kreativne projekte koji su od važnosti za današnji svijet. Natječaj je otvoren za učenike u dobi 13 do 18 godina koji na svom projektu rade samostalno ili u timu od 2 do 3 osobe. Sudionici trebaju osmisliti projekt, provesti ga i zabilježiti rezultate. Google nudi upute kako najbolje prezentirati svoj rad, a od natjecatelja se traži video snimka u trajanju od 2 minute ili prezentacija u dvadeset slajdova. Natječaj je otvoren do 04. travnja 2011. i do tada svi natjecatelji moraju imati izrađenu i na Google prijavljenu prezentaciju projekta.

Projekte će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od učitelja iz različitih područja, a pobjednički projekt bit će izabran kroz nekoliko razina ocjenjivanja. Glavna nagrada je desetodnevno putovanje na otočje Galapagos u pratnji istraživačke ekspedicije National Geographica. U glavnu nagradu ulazi i stipendija od 50 tisuća dolara i još nekoliko zanimljivih nagrada, a i ostalim finalistima smiješe se vrijedni dobitci. Posjetite www.google.com/events/sciencefair!