Monodramski tekst za Raosa

11_02_2011
Monodramski tekst za Raosa

Kulturna udruga Raosovi dani raspisala je natječaj za monodramski tekst na slobodnu temu, pisan na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu. Autor ili autorica prvonagrađenog teksta dobit će novčanu nagradu, a tekst će biti predstavljen na 18. Raosovim danima.

Kulturna udruga Raosovi dani raspisala je natječaj za monodramski tekst na slobodnu temu, pisan na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu. Monodrama treba imati od 10 do 20 autorskih kartica teksta. Stručni sud posebno će vrednovati tekstove nastale preradbom djela Ivana Raosa, ili tekstove nastale prema motivima iz života i djela Ivana Raosa.

Rukopisi se do 20. lipnja 2011. trebaju poslati u tri primjerka te na CD-u, a u priloženoj zatvorenoj omotnici treba navesti ime, prezime, adresu i telefon autora šifriranog teksta. Adresa na koju se šalju radovi glasi: Raosovi dani (n/p Branka Buljan), Vinarski prolaz 4, 21260 Imotski.

Autor ili autorica prvonagrađenog teksta dobit će novčanu nagradu, a tekst će biti predstavljen na ovogodišnjim 18. Raosovim danima koji se u srpnju održavaju u Medovu Docu. Za potrebe književne priredbe bit će otkupljeni i drugi monodramski tekstovi koje preporuči stručni sud.