Lavanderman pobiga iz Splita

09_02_2011
Lavanderman pobiga iz Splita

Promocija trećeg nastavka <strong>stripa</strong> o već legendarnom hvarskom junaku privukla je na kat kluba Ghetto veliki broj štovatelja lika i djela Lavendermana, kao i one koji će to tek postati. Najnoviji nastavak priče donosi četiri postera u boji, labirint, neviđene količine golotinje...

Promocija trećeg nastavka stripa o već legendarnom hvarskom junaku u ponedjeljak je na kat kluba Ghetto privukla velik broj štovatelja lika i djela Lavendermana, kao i one koji će to tek postati. Najnoviji nastavak priče o ovom u najmanju ruku neobičnom superheroju donosi već standardni rječnik manje poznatih riječi, 52 stranice, sedam crtača, četiri postera u boji, labirint, te neviđene količine golotinje.

Ghetto je okupio velik broj štovatelja lika i djela Lavendermana

Osim standardne nastaviti će se epizode, bucmasto izdanje na sjajnom papiru donosi i dvije kompletne priče, autorsku Mira Župe te Borisovu ljubljansku punk epizodu iz pera standardnog scenarista Tonija Favera koju je nacrtao Vinko Barić.

Barić, Faver i Župa za stolom punim Lavanderman proizvoda

Nešto prije 21 sat Faver je, uz Barića i Župu, sjeo za stol prepun Lavanderman proizvoda. Promocija je, osim par uvodnih riječi i općih informacija, prošla u zafrkanciji među autorima i publikom, te je ustvari poslužila kao dobra isprika za pojist koji sendvič sa paštetom, popit žmul biloga vina, te proćakulat s autorima koji su rado potpisivali stripove. Oni koji su kupili strip shvatili su zašto su Barić i Župa spominjali poluprababinu gljivu, a bilo je tu i bedževa, majica, razglednica, a mogao se kupiti i drugi broj stripa.

Prvi nastavak je rasprodan i, kako je rekao Faver, dostupan samo preko interneta. Lavanderman i njegove memorablije ne mogu se, usput, kupiti nigdje u Splitu, tako da će oni koji se svoga primjerka nisu dočepali sinoć morati pričekati do neke nove promocije.

napisala: KMaja
foto: Maja Prgomet