Fani oživjela i marjanske uspomene

07_02_2011
Fani oživjela i marjanske uspomene

U subotu je otvorena<strong> </strong>izložba <em>Marjanski album</em> koja je na zidu <strong>okupila</strong> stotine marjanskih uspomena. Fani i Kerum probudili su Split – budući marjanski graditelji trebat će biti oprezniji, a ni onima koji su već gradili na rubu šume i zakona ovih dana vjerojatno nije svejedno.

U subotu je u hodniku gornje etaže Doma mladih otvorena izložba Marjanski album koja je na zidu okupila stotine marjanskih uspomena kojima do kraja tjedna možete priložiti i svoje uspomene zabilježene na fotografijama. Druženje ljubitelja Marjana nastavljeno je uz bogat glazbeni program. Građanska inicijativa Za Marjan ima razloga slaviti – da nije bilo njihove glasne reakcije teško da bi se ikada uočile nezakonitosti u planu izgradnje u park šumi.

Izložba Marjanski album otvorena je do kraja tjedna...

Podsjetimo, prvo je otkriveno da vlasnici zemljišta nisu ispunili zakonsku obavezu da zemljište prvo ponude Gradu i Županiji, a u četvrtak je službeno objavljeno i da dio prodanih parcela spada u pomorsko dobro pa kao takav uopće nije mogao biti predmetom trgovine. Što je najgore, javnost je tek nakon gotovo četiri godine shvatila da je izgradnja moguća uz čitav marjanski obalni pojas, a takvoj situaciji kumovala je i aljkavost Županije koja je tek nakon nedavnih prosvjeda, s pet godina zakašnjenja, krenula u izradu planova koji su u njenoj nadležnosti. Vrhunac apsurda pravne države i skupe administracije jest  činjenica da nitko u Zemljišniku nije primijetio nepravilnosti u kupoprodaji spornog zemljišta.

...kako za posjet tako i za vašu nadopunu...

Fani i Kerum probudili su Split – budući marjanski graditelji trebat će biti oprezniji, a ni onima koji su već gradili na rubu šume i zakona ovih dana vjerojatno nije svejedno. U narednim danima i političari će na sjednicama Županijske skupštine i Gradskog vijeća morati učiniti ono u čemu su najbolji - skočiti sami sebi u usta - jer su godinama, neovisno o stranačkom opredjeljenju, radili na devastaciji Marjana - ili nisu radili ništa.

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet