Tko je onda protiv Marjana?

30_01_2011
Tko je onda protiv Marjana?

Organiziranost, brojnost, pa sve više i originalnost protivnika izgradnje na Marjanu pokazuje da građanima ipak nije važan samo Hajduk zbog kojeg su i ovce pasle na Poljudu, a Peristil se žutio u Kerumovoj kesi. Dovoljno ljudi, energije i kreativnosti može se očito naći i&#160; –<strong> Za</strong> Marjan.

Organiziranost, brojnost, pa sve više i originalnost protivnika izgradnje na Marjanu pokazuje da građanima ipak nije važan samo Hajduk zbog kojeg su i ovce pasle na Poljudu, a Peristil se žutio u Kerumovoj kesi. Dovoljno ljudi, energije i kreativnosti može se očito naći i u borbi – Za Marjan.

Masovni posjet izložbe natječajnih radova

Nakon prosvjeda koji je sredinom siječnja okupio nekoliko tisuća građana svih generacija, protivnici gradnje nastavili su borbu legalnim i legitimnim načinima. Uzdrmali su i probudili stručnu javnost, angažirali DORH, a prošlog tjedna su i masovnim posjetom izložbe natječajnih radova jasno ponovili da žele poništenje natječaja za objekt na Prvoj vodi.

Jučer Bače, danas i Sv. Duje... Tko onda nije Za Marjan?!

Bače su subotnje sunce dočekale s natpisom Za Marjan načinjenim od lažine (frišku fotografiju smo objavili taj dan na fejsu), a u nedjelju se točno u podne za zvonika Sv. Duje zavijorila zastava s istim natpisom. Svi su za – možda je idući korak pronaći one koji su svih ovih godina bili protiv?