Vikend će krenuti od muzeja

28_01_2011
Vikend će krenuti od muzeja

Ovog vikenda će brojnošću posjetitelja klubovima ozbiljno konkurirati galerije i muzeji. Već smo najavili <em>Noć muzeja</em>, a rezimirat ćemo i ostalu <strong>ponudu </strong>kojoj bi temperatura i padaline trebale biti naklonjene. Naravno, već skoro godinu dana za više informacije tu je splitski.kalendar!

Ovog vikenda će brojnošću posjetitelja klubovima ozbiljno konkurirati galerije i muzeji. Već smo najavili Noć muzeja u kojoj se originalnošću ističe Meštartikulacija prostora, a rezimirat ćemo i ostalu ponudu kojoj bi temperatura i padaline trebale biti naklonjene.

Gdje je zabava? U muzeju... (foto:Ž.Šunjić)

U Kinoteci Zlatna vrata prikazuje se Millenium trilogija Stiega Larssona, a u klubu Kocka film intrigantnog naziva - Splitski Zeitgeist.

U Quasimodu je za dj pultom DJ Rea sa svojom paletom dancehall, hip-hop, reggae, breakbeat i inih zvukova, Halioz i Lalin u Hemingwayu će hipnotizirati masu hipnotičkim zvukovima 80ih i 90ih, Dj Emillio će puštati disco hitove 80ih u Caffe Versi, a DJ Pinja opet je za petak u svoj raspored zapisao The Box. Sola i Hasho od ponoći drmaju Junglom.
...ispred dj pulta.... (foto:M.Prgomet)

Više od dj pulta, čitavu pozornicu, trebat će Neno Belan u Vanilli, Čuvari svirala u O'Hari, bend Prva liga u Equadoru te Ana Nikolić u klubu Mississippi.

U subotu Teatar Gavran u Domu HV otvara Pandorinu kutijicu, a u hostelu Golly&Bossy Skribonauti pokreću (R)Evoluciju ljubavne poezije koja će se nastaviti ili završiti kada glazbene hitove počne birati DJ Mario Kovač.

...ili ispred pozornice? (foto: M.Prgomet)

Alter Ego poziva na svoj prvi rođendanski tulum, a svoje godine biće više ni ne broji dubrovački rock bend Gruhak koji nastupa u Quasimodu, dok Azil bude svirao domaće i strane hitove u Hemingwayu. Habiba Mean'z Dear naziv je večeri u klubu Ghetto u kojem Habiba dovodi i svog klavijaturista iz Francuske. Gosta, ali na trubi i u Caffe baru Virus, imat će i Marin & Vanda.

Ghetto i u nedjelju neće presušiti od glazbe jer će predstaviti mladu splitsku blues nadu – šesnaestogodišnji Duje Ružičić svira gitaru, usnu harmoniku i pjeva blues, jazz, rock i funky. Nedjeljno popodne ponovno možete posvetiti brizi za životinje u azilu te darovati hranu ;)

Naravno, već skoro godinu dana za više informacije tu je splitski.kalendar na  split.com.hr/kalendar!

napisao: Pile