Fani će i graditi i saditi

21_01_2011
Fani će i graditi i saditi

Splićani se još čudom čude tko im je to podvalio ovakav GUP, optimisti se nadaju da će pravna država zaustaviti izgradnju, a <strong>odlučeno</strong> je da će se (ako će se) izgraditi objekt koji će se oblikom prilagoditi šumi dok su na dijelu nasipa planirani sportski tereni...

Splićani se još čudom čude tko im je to podvalio GUP koji omogućava gradnju na gotovo cijeloj obalnoj liniji Marjana te s nevjericom i čuđenjem gledaju u dokument o kojem su imali prigodu raspravljati prije gotovo četiri godine - usred ljeta 2007. godine, kada se o njemu pisalo i na našem forumu. Optimisti se još nadaju da će pravna država zbog otkrivenog nepoštivanja prava prvokupa Grada ili Županije poništiti ugovore o kupnji spornog zemljišta i tako zaustaviti izgradnju. U međuvremenu je odlučeno da će se (ako će se) na Prvoj vodi graditi prema projektu splitskog arhitekta Nene Mikulandre.

Objekt će se izmicati stablima - tvrdi autor projekta

U šumi će se izgraditi ugostiteljski objekt tlocrtne površine nešto manje od 300 kvadrata koji će se oblikom prilagoditi šumi kako ne bi trebalo posječi ni jedno stablo – obećava Mikulandra. Na dijelu nasipa za koji će biti izdana koncesija planirani su sportski tereni, a uredit će se i plaža i hortikultura.

Pogledajte još simulacija u albumu Split 2000 i neke!