Mega stripom o ovisnosti

18_01_2011
Mega stripom o ovisnosti

Zidovi Info zone konačno su dočekali predstavljanje izabranih radova mladih nada splitskog stripa koji su svoj talent <strong>usavršavali</strong> još od listopada. Radionice će se nastaviti s temom nasilja, a prijaviti se mogu i mladi bez stripačkog iskustva pa čak i sa upitnim likovnim talentom.

Zidovi Info zone konačno su dočekali predstavljanje izabranih radova mladih nada splitskog stripa koji su svoj talent na radionicama u Info zoni usavršavali još od listopada. S ciljem prikazivanja vlastitog mišljenja o temi ovisnosti i ostvarenja komunikacije sa širom javnosti kroz jezik stripa, napravili su i zajednički strip velikog formata.

Ekipa čiji su se radovi našli na zidovima Info zone

Ovo je već četvrta godina održavanja ovakvih radionica, a prije dvije godine polaznici radionice su osvojili treću nagradu na natječaju u sklopu nacionalne kampanje Šutnja nije zlato. Ovoga puta mladi su pod mentorstvom akademskog slikara Ivana Svaguše i psihologinje Janine Pavić paralelno učili o mediju stripa i upoznavali se s temom ovisnosti.

Predstavljani su izabrani radovi mladih nada splitskog stripa

Radionice će se nastaviti s temom nasilja, a prijaviti se do kraja siječnja mogu i mladi bez ikakvog stripačkog iskustva pa čak i sa upitnim likovnim talentom. Sudjelovanje je ponovno besplatno, uz osiguran sav pribor, za prijavu je dovoljno na mail [email protected] uz naslov Strip poslati ime, prezime i kontakt mobitel. Prijave su otvorene do kraja siječnja do kada se može pogledati i izložba.

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet