Kerumu garaže, posjetiteljima janjetina

13_01_2011
Kerumu garaže, posjetiteljima janjetina

Nezadovoljni prijedlogom ravnatelja Galerije umjetnina Split grupa studenata Umjetničke akademije održala je u <strong>performans </strong>predstavljajući svoju kandidaturu za mjesto ravnatelja. Njihov sarkastičan program previđa i pečenu janjetinu za posjetitelje...

Nezadovoljni prijedlogom da se za ravnatelja Galerije umjetnina Split izabere slikar Josip Botteri, grupa studenata splitske Umjetničke akademije održala je u četvrtak u atriju Galerije performans predstavljajući svoju kandidaturu za mjesto ravnatelja.

Grupa studenata Umjetničke akademije održala je performans

Njihov sarkastičan program previđa i pečenu janjetinu za posjetitelje te bonove za umirovljenike koji posjete tri izložbe, a mjesta bi se u Galeriji našlo i za trgovinu kršćanskih i drugih relikvija te prodavaonicu Hajdukovih suvenira.

Njihov sarkastičan program previđa i pečenu janjetinu za posjetitelje

Poštedjeli nisu ni gradonačelnika čiju bi zlatnu bistu postavili u središte vrta kako bi bio prisutan na svakoj izložbi i događanju, a omogućili bi mu i izgradnju garaža ili hotela u bastionu Cornaro.

Svoje nezadovoljstvo već je prije izrazilo Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i Hrvatsko muzejsko društvo, no konačnu odluku donijet će Gradsko vijeće kao i u slučaju imenovanja Duška Mucala za v.d. intendanta HNK Split.

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet