Vikend više u 2011.

05_01_2011
Vikend više u 2011.

Ako ste negodovali zbog Božića i Nove godine koji su u 2010. godini pali u subotu, onda vas Sveta Tri kralja možda obraduju i motiviraju na <strong>spajanje </strong>u prvom radnom tjednu 2011. koja će nam donijeti najmanje tri produžena vikenda, ali i jedan vikend više...

Ako ste negodovali zbog Božića i Nove godine koji su u 2010. godini pali u subotu, onda vas Sveta Tri kralja možda obraduju i motiviraju na spajanje u prvom radnom tjednu 2011. godine. A što nas po tom pitanju još očekuje u 2011. godini?

Uskršnji ponedjeljak je jedini na kojeg uvijek možemo računati da će svake godine produžiti vikend, a ove godine će to napraviti zadnjem vikendu travnja. Još se nismo oporavili od gospodarske krize pa je red da se Praznik rada i ove godine obilježi preko vikenda, a ni Dan grada neće remetiti ritam i navike radnog naroda.

Lipanj: sunce, miris ljeta i jedan vikend više

Lipanj je mjesec u kojem učenici i studenti doživljavaju katarzu raznoraznih provjera znanja, a skupa za zaposlenima mislima već prizivaju plažu i ljetni odmor. Sreća pa postoje ona dva čarobna dana, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti, tako strateški raspoređeni da moraju neutralizirati barem jedan radni dan. Na sreću i lijenih i premorenih, ove godine im se u misiji pridružilo i Tijelovo pa vikend imamo usred tjedna! U srijedu je Dan antifašističke borbe, u četvrtak Tijelovo, a u subotu Dan državnosti.

One koji iskoriste svoje pravo na godišnji odmor u kolovozu obradovat će čak dva produžena vikenda - prvog petka je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a trećeg ponedjeljka Velika Gospa.

Dan neovisnosti i Božić upisani su za vikend pa će se do kraja godine pružiti još samo dvije prilike za spajanje – prvi utorak studenog, Svi sveti, te ponedjeljak nakon Božića, Sveti Stjepan.

Sveta Tri kralja
06.01. četvrtak
Uskršnji ponedjeljak 25.04. ponedjeljak
Dan antifašističke borbe
22.06. srijeda
Tijelovo 23.06. četvrtak
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
05.08. petak
Velika Gospa
15.08. ponedjeljak
Svi sveti
01.11. utorak
Sveti Stjepan 26.12. ponedjeljak
Oni će radne dane 2011. učiniti neradnima

Konačan zbroj bi, dakle, bio: četiri produžena vikenda, četiri mogućnosti spajanja među kojima je i jedan ekstra vikend usred tjedna. Praznovjernima napomenimo i da 2011. godina ima samo jedan petak 13. i to u svibnju.

napisao: Pile
foto: Željko Šunjić, arhiva