Kako ispuniti dan?

27_12_2010
Kako ispuniti dan?

Nakon par dana obiteljskih ručkova, kava, kolača, noćnih izlazaka i gledanja repriza zaželite se prazničke dane ispuniti dodatnim sadržajem. Iskopali smo nešto - šetnja muzejima, malonogometni turnir, pjesnička večer, predstava, pomrčina Sunca i društvene igre.

Nakon par dana obiteljskih ručkova, kava, kolača, noćnih izlazaka i gledanja repriza zaželite se prazničke dane ispuniti dodatnim sadržajem, ali ne polazi vam za rukom? Stvarno, taman kad se oslobodimo svih obaveza presuši ponuda edukacija, zanimljivih predavanja, predstava...   Ipak, iskopali smo nešto!

U Muzej hrvatskih arheoloških spomenika je već neko vrijeme besplatan ulaz, a sve do 09. siječnja osnovnoškolci i srednjoškolci imaju besplatan ulaz i stručno vodstvo u ostalim splitskim muzejima, dok se pratnji odobrava 50% popusta. Galerija Meštrović je uz stalan postava pripremila i izložbu studenata UMASa te filmove o Ivanu Meštroviću. U Galeriji Emanuel Vidović možete pogledati izložbu Mile Skračića, u Muzeju grada Splita možete naučiti o Vid Morpurgu, u Etnogafskom muzeju otkriti priče starih škrinja, a u Prirodoslovnom muzeju tajne Jadrana.

U utorak se u Spaladium areni od 16 sati igra tradicionalni malonogometni Turnir četiri kafića, a navečer je u klubu Ghetto na rasporedu jedanaesto Rječilište s temom duhovne poezije – ne trebate se zadržati samo na slušanju.

I prošlogodišnji Turnir 4 kafića napunio je Spaladium (foto: Rene)

Posljednje srijede u 2010. godini na daskama GKMa možete pogledati predstavu Finishers and wellness angels koja ulazi u neostvarene snove žitelja staračkog doma. Koncipirao ju je i režirao Alena Čelić, a glume mladi izvođači iz dramskog studija.

Nešto prije punog osmog sata četvrtog dana 2011. godine Sunce će početi otkazivati poslušnost jer će se pred njega ugurati Mjesec, a nadamo se ne i oblaci. Na vrhuncu djelomične pomrčine, u 09:18, iz naše će perspektive u sjeni biti 65% Sunčeve površine. Astronomski Centar Salona i Astronomska sekcija fizikalnog društva Split organizirat će za vid sigurno promatranje pomrčine na prvoj marjanskoj vidilici te na igralištu OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu.

Preživite li pomrčinu možete zaigrati društvene igre (foto:M.Prgomet)

Ako ne bude smaka Svijeta, idućeg dana se u Info zoni organizira prvo druženje uz društvene igre u novoj godini. Scrabble, Alias, Draw Out, Briškula, Trešeta, Remi... Dovedite svoju ekipu ili se pridružite drugima.

Za sve ostalo tu je, naravno, kalendar događanja u koji će naići sigurno još poneki događaj ;)

napisao: Pile