Art Attack: angažirano pjesništvo

26_12_2010
Art Attack: angažirano pjesništvo

Kulturna udruga Manifest organizira treći međunarodni pjesnički festival Art Attack koji koristi angažiranu književnost kao formu koja može utjecati na javno mnijenje i potaknuti pozitivne promjene u društvu. Stručni žiri odabrat će 30 najboljih radova...

Kulturna udruga Manifest organizira treći međunarodni pjesnički festival Art Attack koji koristi angažiranu književnost kao formu koja može utjecati na javno mnijenje i potaknuti pozitivne promjene u društvu. Festival se proteklih godina proširio na više od dvadeset zemalja diljem svijeta i stekao priznanje brojnih kulturnih institucija.

Autori i autorice do 15. ožujka 2011. mogu poslati najviše tri pjesme na hrvatskom i engleskom jeziku– mladi do 30 godina na temu djece, a osnovnoškolci na temu Svijet u kojem živim. Stručni žiri odabrat će 30 najboljih radova, koji će biti obavljeni u zborniku koji će se predstaviti na jednotjednom Festivalu koji će obuhvatiti i događanja će poput čitanja poezije, gostovanja nagrađenih pjesnika, radionice s djecom, kazališne predstave, filmske projekcije te predstavljanje udruga i organizacija koje sudjeluju u projektu.

www.kulturpunkt.hr