Najviše stipendija za deficitarne

20_12_2010
Najviše stipendija za deficitarne

Nacionalna zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je natječaj za dodjelu 800 stipendija u iznosu tisuću kuna. Najviše stipendija dodijelit će se redovitim studentima koji se nalaze na listi deficitarnih struka i zanimanja na tržištu rada.

Nacionalna zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je natječaj za dodjelu 800 stipendija studentima sveučilišnih i stručnih studija u iznosu tisuću kuna i to u šest kategorija.

Najviše stipendija (500) dodijelit će se redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija koji se nalaze na listi deficitarnih struka i zanimanja na tržištu rada, a dodatnih 150 stipendija namijenjeno je onima koji se po završetku studija obvezuju zaposliti i raditi na područjima posebne državne skrbi ili otocima.

Za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija koji su pripadnici romske nacionalne manjine namijenjeno je 30 stipendija, aktivnim sportašima 20 stipendija, osobama s invaliditetom 80 stipendija te onim studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji 20 stipendija.

Prijave se podnose do 15. siječnja 2011. godine.

www.stipendije.info