Pokrenuli se i Savjet i Zbor

19_12_2010  |  Autor: Pile
Pokrenuli se i Savjet i Zbor

Gradski Savjet mladih je gotovo dva i pol mjeseca nakon izbora članova izabrao predsjednika, a sveučilišni Studentski zbor nastavio je <strong>funkcionirati</strong> i održao prve sastanke usprkos krnjem sastavu zbog poništenih listopadskih izbora.

Gradski Savjet mladih je gotovo dva i pol mjeseca nakon izbora članova izabrao predsjednika, a sveučilišni Studentski zbor nastavio je funkcionirati i održao prve sastanke usprkos krnjem sastavu zbog poništenih listopadskih izbora.

Jedanaest članova gradskog Savjeta mladih na konstituirajućoj sjednici je za predsjednika izabralo Maria Popovića kojeg je za članstvo u Savjetu kandidirala Hrvatska akademska zajednica, a za zamjenicu je izabrana Blanka Čop koju je za članstvo kandidirala Info zona.

Mario Popović, inače i predsjednik Kluba mladih sve glasnije opozicijske stranke u Gradskom vijeću – Hrvatske stranke prava, bio je i nositelj pobjedničke liste na poništenim studentskim izborima. Javnost je već zaintrigirala i informacija da je Mario brat prethodnog predsjednika Studentskog zbora i Hrvatske akademske zajednice, a trenutnog županovog savjetnika za mlade - Vide Popovića.

Sveučilišni Studentski zbor je, kako je i najavljeno, pod predsjedanjem Ivana Žižića, kao vršitelja dužnosti, održao sastanak sa zainteresiranim studentskim udrugama i studentima. U nedavnom razgovoru Žižić je najavio i osnivanje odbora koji će omogućiti svim zainteresiranim studentima aktivno sudjelovanje u radu Zbora. Prošlog tjedna tako je održan prvi sastanka Odbora za promjenu Statuta i Pravilnika Studentskog zbora – dokumenata čije su sporne i nejasne stavke izazvale najviše kritika.