Skribonauti uz dobru knjigu i spizu

16_12_2010
Skribonauti uz dobru knjigu i spizu

Skribonauti su se odlučili uz dobru knjigu, ali i spizu, oprostiti sa godinom koja je na izmaku te pružiti priliku i svojim sugrađanima da se pridruže u <strong>fešti</strong>. U subotu navečer će se moći poslušati kako zvuči Božićna priča, u nedjelju će pripremati božićne specijalitete...

Članovi nedavno osnovane udruge za promicanje književnosti i kulture Skribonauti, odlučili su se na poseban način oprostiti sa godinom koja je na izmaku, te pružiti priliku i svojim sugrađanima da se pridruže u fešti.

Ovoga vikenda, 18. i 19. prosinca, zaljubljenici u dobru knjigu, ali i spizu, pozvani su na kvalitetno druženje sa književnicima i štićenicima Doma za nezbrinutu djecu Maestral.

Subotnje popodne književnici će provesti u Kaštel Lukšiću družeći se sa djecom iz doma Miljenko i Dobrila, dok će se navečer u hostelu Golly&Bossy, sa početkom u 20 sati, moći poslušati kako zvuči Božićna priča kada je ispriča Veljko Barbieri, Senko Karuza, Tanja Mravak, Bekim Sejranović, Olja Savičević Ivančević, Aleksandra Kardum, Tonita Popović, Boba Đuderija, Edi Matić i Nebojša Lujanović. Poznatim se književnicima na pozornici mogu pridružiti i hrabriji čitatelji iz publike, a prva petorica će dobiti knjigu na poklon. Druženje će se nastaviti do kasno u noć na Božićnom tulumu koji starta u 22 sata.

U nedjelju program kreće znatno ranije – već u 11:30 sati kuhinju hostela će preuzeti Veljko Barbieri, Senko Karuza i Tanja Mravak, koji će pripremati za posjetitelje božićne specijalitete do popodnevnih sati. Ulaz u kuhinju je slobodan, degustacija i pitanja su poželjna!

napisala: KMaja