Konačno je probila...

09_12_2010
Konačno je probila...

Bura je konačno probila, zahladilo je kako i priliči prosincu, sve nove jakete i zimski rekviziti bit će u opravdanoj upotrebi ovoga <strong>vikenda</strong>. Evo kako skontat plan i napravit najbolji raspored za dobar omjer zabave, odmora i ponešto osobnog razvoja...

Bura je konačno probila, zahladilo je kako i priliči prosincu, sve nove jakete i zimski rekviziti bit će u opravdanoj upotrebi ovoga vikenda. Zato, uz vrijeme i mjesta, planirajte i dress-code. Evo kako skontat plan i napravit najbolji raspored za dobar omjer zabave, odmora i ponešto osobnog razvoja...

Balašević na Gripama 2004. - jedan od prvih albuma u galeriji

U petak u toplini Kinoteke Zlatna vrata možete pogledati filmove In memoriam: Bekim Fehmiu i Tony Curtis. Od večernjih događanja svakako je najatraktivniji koncert poznatog panonskog mornara Đorđa Balađevića u Spaladium Areni. Tko nije kupio kartu prvih dana kad su puštene u prodaju može se još jedino nadati nekom oglasu onih nesretnika koji ipak ne mogu ići, a kartu imaju u džepu. U Jungli se nudi dobar zvuk saxa iz pluća Baucha te zvuk konga u izvedbi Beraca. Prostor kavane Luxor ispunit će zvuk dua Sunny Day, dok će u caffeu Ely posjetitelji moći razgibati bokove uz reggae night. Quasimodo nudi nešto originalno – Afion će publici predstaviti mixs etno glazbe nekoliko zemalja, a za detaljnije pojašnjenje ovoga opisa morat ćete ipak navratiti do Quasija. U Vanilli totalno poznata Colonia sprema koncert za svoje obožavatelje, a isto će učiniti i stari rocker Željko Bebek u Mississippi klubu. Hemingway bar nudi INcognito party gdje možete, a i ne morate biti ono što jeste.

Bile su na Bebeka 2006. na Pjaci (foto:S.Marinović)

Subotnje jutro obavezno rezervirajte za đir po gradu i vižitu humanitarnom buvljaku udruge Most u Marmontovoj – sigurno ćete naći neku dobru knjigu, cd, ogrlicu za sebe ili čak blagdanske poklone za najmilije po superniskim cijenama. Za odmorit noge i naučit nešto novo možete svratit do Gradske knjižnice Marka Marulića gdje će biti prezentiran program financiranja projekata Mladi na djelu. Kocka će od jutra svoje zidove prepustiti graffiti majstorima uz glazbenu podlogu Raplection crewa, a nakon cjelodnevne kreative sprejevima slijedi večernji dio uz open mic za mlade splitske rappere. Ljubitelji nogometa popodne mogu provesti na Poljudu gdje će Hajduk u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage sa Rosenborgom.

Večer u Luxoru bit će u znaku Irine Smirnove uz filmske teme i balade na klaviru. U Alter Ego caffeu posjetitelje očekuje izložba slika i božićnih ukrasa autorice Blanke Boljat pod nazivom Crno-bijelo u boji. Spaladium Arena će i u subotu biti u znaku Balaševića, ali uz projekciju njegova filma Kao rani mraz. Ako vam rap u Kocki nije dovoljan, u Quasimodu će biti Dječaci. Za redovite plesače u Tropic clubu Equador glazbu će i ove subote birati DJ Pinja.

Nedjeljni relax nudi se u kavani Luxor gdje će Zoran Nejašmić izvoditi dalmatinske evergreene.

napisala: Vex