Totalno drugačija Judita

08_12_2010
Totalno drugačija Judita

U sklopu projekta XONTAKT prikazat će se rezultat zajedničkog rada mladih splitskih kreativaca. <strong>Predstava</strong> Judita baca potpuno drugačije svjetlo na Marulićev klasik, ispreplićući ga sa suvremenim zbivanjima i trenutnom društvenom situacijom na atipičan način...

Mladi splitski kreativci okupljeni u udruzi Centar za pokret i treći su put, financijskim (ne)prilikama unatoč, organizirali događaj koji će privući ljubitelje suvremenog plesa. Zapravo, privući će sve one koje zanimaju umjetnički događaji koji se ne uklapaju ni u kakav kalup na koji smo navikli – događaje kakve nemamo često priliku vidjeti na domaćem terenu.

Predstava Judita baca potpuno drugačije svjetlo na Marulićev klasik

Naime, 08. prosinca u 20 sati, u sklopu projekta XONTAKT, u amfiteatru Doma mladih će se prikazati rezultat zajedničkog rada mladih splitskih kreativaca iz udruga za promicanje umjetnosti. Predstava Judita baca potpuno drugačije svjetlo na Marulićev klasik, ispreplićući ga sa suvremenim zbivanjima i trenutnom društvenom situacijom na način atipičan za teatar kakav najčešće imamo priliku gledati. Ulaz na predstavu je besplatan!

U amfiteatru Doma mladih prikazat će se rad mladih kreativaca

Nastala je u koprodukciji Centra za pokret (C4M), Kulturno umjetničke udruge UZGON te MKC Split. Interpretaciju dramaturga Srečka Kosovela na scenu je postavio redatelj Hrvoje Cokarić, glavne su likove utjelovili Nataša Pavlov i Franko Bušić, čije je pokrete oblikovala koreografkinja Nela Sisarić, a kostime Nevena Cokarić Brstilo. Pred scenografijom Milene Meštrović glumcima će zvučnu kulisu oblikovati glazba C Bastard i Ruzina Frankulina.

Ovo je treći XONTAKT

Prethodne su se dvije godine, s ciljem promicanja suvremenog plesa i umjetnosti pokreta, kroz deset dana održavale radionice suvremenih plesnih tehnika i fizičkog kazališta te projekcije plesnog videa. Ove je godine projekt XONTAKT osim uobičajenog programa, kroz predstavu Judita, dobio i novu dimenziju.

www.xontakt.org

napisala: KMaja
foto: Maja Prgomet