Za što se obući ovaj vikend

03_12_2010
Za što se obući ovaj vikend

Nemamo pojma kako ćete se trebati obući ovog vikenda, ali dobro znamo za <strong>gdje</strong> se možete obući :) Smotra Sveučilišta, kraj nogometne polusezone, filmovi, izložbe, a kakav takav niz koncerata počinje u petak i završava tek u nedjelju...

Nemamo pojma kako ćete se trebati obući ovog vikenda, ali dobro znamo za gdje se možete obući :)

Nakon dva vikenda prezentacija u školama, splitski fakulteti će se u petak i subotu predstaviti i na tradicionalnoj Smotri Sveučilišta u atriju FESBa. Naučiti nešto novo na samom kraju tjedna sigurno možete na tribini Hrvatska i EU koja će se održati u Muzeju grada Splita.

Od ranog popodneva u kinoteci Zlatna vrata se prikazuje Ciklus novog malezijskog filma. Navečer se u Hrvojevoj kuli otvara izložba Artibo, a u Info zoni izložba diplomskih radova studentica splitske Umjetničke akademije nakon koje će se javnosti ponovno predstaviti mlada filmska ekipa s filmom Mjesto na kojem je umro posljednji čovjek. Projekcijsko platno će odrolati i bezkoncertna Kocka jer će se prikazivati film Bastards of utopia.

Subotnja noć u Splitu: od violine do Samardžića

Glazbena ponuda petka glasi ovako: od violine Majde Goluže u Luxoru ili tradicionalne irske glazbe Ciotoga u klubu Floramye, preko promocije novih albuma Kompleksa K u Malom princu i Quassara u Quasimodu pa do Željka Samardžića u Vanilli ili Kinokluba u O’Hari. Upadnu tu još i Hey Baby u klubu Hemingway, Tarin rođendanski party u Murallu i Prva liga bend u Equadoru.

Hajdukovo rano nedjeljno gostovanje u Šibeniku možda je prilika ili povod za neki izletić s ekipom. Splitu u subotu u goste dolazi Karlovac. S ovim vikendom završava ovogodišnja prvoligaška nogometna sezona i nastavlja se tek krajem veljače.

Split bi drugi dio sezone mogao dočekati na trećem mjestu

U subotu popodne se u Kocki otvara izložba stripova nekolicine autora i autorica, a navečer će se prikazati kratkometražni film o počecima kluba - Fancy but still underground.

Za zagrijavanje za noćni život ili podgrijavanje za odluku plesni podij ili krevet poslužit će Chick's night u Malom princu, Dale u Luxoru, Joe & Delane u Alter Egu te Heavy Acoustics u Maloj Floramye.

Sv. Nikola se prije podjele poklona možda dođe zagrijati na party u svoju čast koji će se održati u Hemingwayu. Ako pak odete na partya u Jungli uz Marca Timesa ili na koncert ST!llnessa u Quasimodo – ne zaboravite očistiti čizmice do nedjelje navečer!

Garantiramo da je ova ekipa ove godine već bila na Halida :P

I, nakon svega ovoga, koncertna ponuda vikenda još nije gotova – u nedjelju u Spaladium areni nastupaju Halid Bešlić i Crvena jabuka. Spomenimo i da nedjeljno popodne možete iskoristiti za navratiti na novi Modni Alter Ego, ovaj put u kafiću Element.

Ugodan vikend i klikajte na split.com.hr/kalendar

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet