Dok si mlad - šuti i uči

27_11_2010
Dok si mlad - šuti i uči

S ciljem aktualiziranja pitanja aktivnog sudjelovanja mladih u društvenim procesima, odnosno upozoravanja na sveprisutnu diskriminaciju mladih, Info zona organizira javnu tribinu pod nazivom – <strong>Aktivizam </strong>mladih. Pozvani su svi da potraže, ali i daju odgovore na pitanja...

Kako mladi mogu sudjelovati u donošenju odluka koje direktno utječu na njihov život i jesu li uopće kompetentni sudjelovati? S ciljem aktualiziranja pitanja aktivnog sudjelovanja mladih u društvenim procesima, odnosno upozoravanja na sveprisutnu diskriminaciju mladih, Info zona organizira javnu tribinu pod nazivom – Aktivizam mladih.

Još jedna tribina o mladima i za mlade u Info zoni (foto: M.Prgomet)

Što privlači mlade u političke stranke? Mogu li za društvo učiniti više kroz rad u organizacijama civilnoga društva? Postoji li suradnja stranačkih pomladaka i udruga mladih? Kako nametnuti probleme mladih kao općedruštvene probleme? Treba li spustiti dobnu granicu prava glasa? Zašto mladi gube interes za izlazak na izbore?

Pozvani su svi, ne samo mladi, da potraže, ali i daju odgovore na ova pitanja. Na tribini će sudjelovati Anči Leburić sa Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu te predstavnici stranačkih pomladaka, organizacija mladih i za mlade, Grada Splita te Županije Splitsko dalmatinske. Tribina će se održati u utorak, 30. studenog, u 18 sati u Info zoni.