Osim kiše vanka je i...

26_11_2010
Osim kiše vanka je i...

Uz ovakve vremenske neprilike treba pronaći volju za uopće pogledati <strong>ponudu </strong>događanja ovog vikenda, a još teže će biti pronaći dovoljno dobar razlog za napustiti toplinu suhog doma svoga. Ili možda ipak neće biti tako teško među kapima odskakutati na neku lokaciju?

Uz ovakve vremenske neprilike treba pronaći volju za uopće pogledati ponudu događanja ovog vikenda, a još teže će biti pronaći dovoljno dobar razlog za napustiti toplinu suhog doma svoga. Ili možda ipak neće biti tako teško među kapima odskakutati na neku lokaciju?

U Info zoni će se navečer ponovno okupiti ljubitelji društvenih igara – glavna igra ove večeri je Draw Out. Međunarodni festival arheološkog filma ima svoj drugi, posljednji, dan, a filmovi će se prikazivati i u Kinoteci Zlatna vrata, ali kao dio ciklusa iberoameričkih filmova. Prije nego krenemo na glazbeno ponudu petka spomenimo još i da se u Gradskom kazalištu lutaka izvodi predstava Bog masakra.

U Info zonu na društvene igre pa nakon toga...

Hari Rončević i pjeva i svira u Hemingwayu, Baucho, živa legenda saxofona, svira u klubu Floramye, Mali Princ će kišnoj noći prkositi uz Manu Chao slušaonu, a Neki novi klinci pripremat će ekipu za skori koncert Balaševića u Spaladium areni. Objasnili smo što se dogodilo s klubom Kocka i zašto smo ne samo ovaj vikend, nego na duži period, prekrižili svu koncertnu ponudu u Domu mladih.

O kišne kapi zapinjat će i note Majde Goluže koja će u Luxoru na violini uz pratnju gitare svirati tango i evergreene. Ritam petka u Quasimodu drži Bocca Sotistifunk, a raznolikosti ponude doprinijet će i Slavonia band u Plavoj kavi, Popularni Milan u klubu Vanilla te Maja Šuput u klubu Mississipii.

...možda negdi vanka, s nekim, nešto...

Nakon što je u petak popodne bio prikazan film Moram spavat anđele u kojem su mogli uživati i slijepe i slabovidne osobe, i u subotu ujutro će se prikazati još jedan takav film, ovoga puta film Babel. Bude li kiša, a poželite se izaći iz kuće, eto idealne zamjene za kavu, a još i skužite kako to slijepi gledaju film.

Sportsko subotnje popodne možete provesti uz nogometnu utakmicu Hajduka i Osijeka na Poljudu i/ili košarkašku utakmicu Splita i Trogira na Gripama.

...a u subotu provjeriti gdje je nestala euforija na Poljudu.

Navečer će se u prostorima Gradskog kotara Trstenik otvoriti izložba angažiranog stripa po izboru Borisa Šituma i Ivana Svaguše, a izvest će se i prigodni performans.

Ove subote u Spaladium arenu dolazi najrazvikaniji događaj jeseni – Topstars, ali svoje poklonike ima i potpuna suprotnost – kafićka svirka... Dale svira u Luxoru, a Dore Derado u Irish Pubu. Prostorno relativno male zabave bit će i u Malom princu u kojem je Chick's night i u Fibri koja je pod nadzorom Dj Fete. Čak će se i O'Hara sa sjetom prisjetiti majušnog Hey Joea pa će na oba kata muziku će puštati DJ-evi starog Joea.

U Quasimodu gostuje kultni beogradski bend Disciplin A Kitchme, a u Hemingwayu se održava druga večer Minivala – ovaj put se predstavljaju mlade hip-hop snage.

Možda se kiša ispada dok se odlučite krenit vanka...

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet