Nakon Cambridgea u ponudi Oxford

25_11_2010
Nakon Cambridgea u ponudi Oxford

Prije mjesec i pol Institut za razvoj obrazovanja raspisao je natječaj za program stipendiranja za jednogodišnji diplomski studij na Sveučilištu u Cambridgeu, a sada je raspisao natječaj za program stipendiranja studija na Sveučilištu u Oxfordu.

Prije mjesec i pol Institut za razvoj obrazovanja raspisao je natječaj za program stipendiranja za jednogodišnji diplomski studij na Sveučilištu u Cambridgeu, a sada je raspisao natječaj za program stipendiranja studija na Sveučilištu u Oxfordu. Vrijednost svake stipendije ponovno je viša od 150 tisuća kuna i pokriva školarinu, stanovanje, prehranu i putne troškove.

I glavni kriteriji za dodjelu stipendija su isti - akademska izvrsnost i odlično poznavanje engleskoga jezika. Ipak, na ovaj se natječaj u razdoblju od 2001. do 2010. godine prijavilo nešto više kandidata iz Hrvatske - 279 kandidata pa ih je nešto više, 33 hrvatskih studenata i studentica, i primilo ovu prestižnu stipendiju. Ispunjeni prijavni obrasci i ostala dokumentacija moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja najkasnije do 12. siječnja 2011. godine.

Prijavni obrasci i dodatne informacije o programu dostupni su na portalu stipendije.info.