Kockanje kockom na tribini

23_11_2010
Kockanje kockom na tribini

Ni stručnjaci nisu suglasni oko toga koje sve ovisnosti postoje, odnosno jesu li neke od njih tek modni trend. O problemu <strong>kladionica</strong> na javnoj tribini govorit će stručnjaci, ali i srednjoškolci kojima bi pristup kladionicama trebao biti zabranjen, ali se neometano klade.

Iako je droga najčešća asocijacija na problem ovisnosti, jednako ozbiljno trebamo promišljati i o drugim ovisnostima - o kockanju, kladionicama, alkoholu, cigaretama, kavi pa i internetu, facebooku, računalnim igrama...

Ni stručnjaci nisu suglasni oko toga koje sve ovisnosti postoje, odnosno jesu li neke od njih tek modni trend iza kojeg se zapravo kriju drugi poremećaji. Postajemo li potencijalni ovisnici samom uplatom na kladionici? Pretjeruje li se u stigmatizaciji kladionica ili treba još radikalnije ograničiti pristup? Ako uopće postoji, može li ovisnost o klađenju uništiti život kao druge ovisnosti?

Anketa Info zone među mladim sugrađanima na temu ovisnosti

O problemu kladionica na javnoj tribini govorit će Branka Reić Kukoč iz Ureda pravobraniteljice za djecu Split, Sanja Kuvačić iz Centra za socijalnu skrb i Kluba liječenih alkoholičara Feniks, Sandra Kovačić, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju PU Splitsko dalmatinske, Amalija Hrepić psihologinja iz udruge Most te Esmeralda Sunko, izvršna direktorica Lige za prevenciju ovisnosti. U raspravi će sudjelovati i srednjoškolci kojima bi prema zakonu pristup kladionicama trebao biti potpuno zabranjen, ali je javna tajna da se neometano klade. Tribina će se održati u Info zoni, u četvrtak (25.11.) od 13 sati, a pozvani su svi manje ili više zainteresirani :)

Nakon kockarske o heroinskoj ovisnosti

Nakon tribine posvećene prvenstveno problematici kladionica prikazat će se film Slavena Relje Novinarov bijeg iz pakla droge u kojem govori kako je postao heroinski ovisnik, izliječio se, te nastavio sa životom.

Nagradni kviz: Tko je imun na ovisnosti?

Jedna od aktivnosti kojom Info zona obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti je i kratki online nagradni kviz namijenjen mladima, a s ciljem njihova promišljanja o problemu ovisnosti. Promisli,  riješi kviz i osvoji nagrade ;)