Studentski izbori - službeno poništeni

22_11_2010
Studentski izbori - službeno poništeni

Sve se glasnije priča da su izbori za sveučilišni Studentski zbor – poništeni, a dobili smo i službenu <strong>potvrdu</strong>. Nakon dugo vremena, čini se da bi se ponovno mogla zagrijati neka tema na našem forumu – pokrenuta je rasprava Izbori za Studentski zbor Sveučilišta :)


 Novo: Odluka povjerenstva za prigovore

Povjerenstvo za prigovore Sveučilišta u Splitu je na sjednici održanoj dana 18. studenog 2010. većinom glasova odlučilo da se ponište studentski izbori provedeni dana 27. listopada 2010. zbog utvrđenih nepravilnosti. Pisana odluka bit će dostavljena do kraja tjedna podnositeljima prigovora. Izbori će se u što kraćem roku ponoviti u cijelosti - odgovorila nam je Antonija Žaja ispred Ureda za odnose s javnošću splitskog Sveučilišta.

Iako još nigdje nije službeno objavljeno, sve se glasnije priča da su izbori za sveučilišni Studentski zbor – poništeni. Podsjetimo, nakon izbora održanih krajem listopada, Povjerenstvo za prigovore primilo je brojne prigovore na uočene nepravilnosti - nepostojanje nekoliko izbornih mjesta, nemogućnost izlaska svih studenata na izbore zbog nedovršene upisne procedure novoupisanih studenata, nepravično pridobivanje studenata koji izlaze na izbore na sam dan izbora, nedozvoljavanje promatračima poraženih lista boravak na određenim izbornim mjestima...

Studenti će na pravednije izbore? (foto:M.Prgomet)

Nakon dugo vremena, čini se da bi se ponovno mogla zagrijati neka tema na našem forumu – pokrenuta je rasprava Izbori za Studentski zbor Sveučilišta :) Pridružite se raspravi, komentirajte, čitajte i informirajte se. Ponovljeni izbori bili bi nenadana prilika da studenti konačno izaberu svoje legitimne predstavnike.

Prati i split.com.hr/studentski!