Bućkuriš vikenda

18_11_2010
Bućkuriš vikenda

Na nebu nas za vikend očekuje bućkuriš kiše i juga, a pitanje je hoće li u bućkurišu <strong>ponude </strong>vikenda svatko pronaći nešto za sebe ili će vikend provesti u fotelji. Pročitajte još jednu najavu, a detalje potražite u našem kalendaru te još informiraniji i spremniji dočekajte - vikend.

Na nebu nas za vikend očekuje bućkuriš kiše i juga, a pitanje je hoće li u bućkurišu ponude vikenda svatko pronaći nešto za sebe ili će vikend provesti u fotelji.

Nakon jutarnjeg Sajma ideja na kojem će srednjoškolci predstaviti svoje ideje kako volonterskim akcijama poboljšati život u Splitu te popodnevenog filma Zapamtite Vukovar, navečer će se u prostru Info zone održati još jedna večer društvenih igara - nekima kao zagrijavanje za noćni izlazak. No, sadržajan je put do večeri...

U spomen na Vukovar '91. i film u Info zoni (foto: S.Marinović)

U Kinoteci Zlatna vrata Malo splitsko kazalište cijeli tjedan igra predstavu Što mi može virus? pa ako je još niste pogledali eto prilike za edukaciju i zabavu u jednom. Tragom kulture možete navratiti i do Književnog kruga gdje će biti organizirana Večer suvremene slovenske poezije, a foto-umjetnost donosi otvaranje izložbe Darka Alfirevića u Foto klubu Split. U klubu Savannah možete provesti zanimljivu i originalnu večer pod nazivom Kratki spoj – imat ćete priliku u četiri minute procijeniti biste li nekoga pozvali na spoj ili ne.

Od svirki i DJ programa u ponudi su – zagrebački hardcore bendovi Declaration i XV Ceh u Kocki, akustična Dora Derado u caffeu Ely, DJ Zvone u Sing-Singu, DJ D-Gree s funk i jazz notama u Quasimodu, Jelena Rozga u Vanilli i Prva Liga bend u Tropic clubu Equador. Dakle, neke ponude su već očekivane i tradicionalne, ali ima i nekih novitadi. Petak navečer u O'Hari je rezerviran za Rockabilly glazbu, dok se u Hemingwayu organizira INcognito party.

Subotnje jutro možete provesti u knjižnici Marka Marulića na prezentaciji EU programa Mladi na djelu i neformalnoj debati o prednostima i nedostacima ulaska Hrvatske u EU. Ljubitelji sporta mogu popodne provesti u Parku mladeži gdje će Split ugostiti ekipu Rijeke ili na Starom placu gdje ragbijašima Nade u goste dolazi rumunjski prvak CSM Stiinta Baia Mare. Po mukte ulaznice do kraja radnog tjedna možete navratiti u Info zonu.

Ragbijaši Nade u europskom ogledu (foto: M.Prgomet)

Već smo najavili Noć kazališta u kojoj će se uz besplatan ulaz izvesti tri predstave i tri glazbena nastupa u Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i Hrvatskom narodnom kazalištu. Večernja ponuda opet je šarolika iako su odgođena gostovanja Ramireza u Quasimodu i osječkih dj-eva 3TT i N2O  u Kocki. U Quasimodu umjesto Ramireza muziku pušta gazda Matan, a u Kocki je u programu trash party. Ljubitelji light glazbe i akustike mogli bi biti u dilemi – Alter Ego Caffe nudi duet Joe & Delane, a caffe Ely svirku Marina i Vande. DJ ponuda subotnje večeri je dijelom i očekivana – Pinja u Equadoru, Zvone u Sing-Singu (za one koji u petak nisu stigli do tamo) i Daff u Jungli. Banana sound držat će DJ pult O'Hare.

I za nedjelju, čak i ako bude loše vrijeme, neka vas to ne spriječi u pohodu u trgovine na police sa hranom za lajavce i mijaukavce. Vaša će donacija biti vrlo vrijedna ekipi i životinjama Azila Duilovo koji će prikupljati hranu za pse i mačke pred Kerumom na Koteksu.

Detalje o vikend ponudama potražite u našem kalendaru događanja pa još informiraniji i spremniji dočekajte ova dva dana slobodnog vremena.

napisala: Vex