Noć u kojoj će kazališta zaspati kasnije

15_11_2010
Noć u kojoj će kazališta zaspati kasnije

Ne, to nije Noć muzeja, to je - Noć kazališta! Više od stotinu kazališta uz <strong>besplatne </strong>izvedbe širom će otvoriti svoja vrata. U Splitu - tri predstave i tri glazbena nastupa u Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i Hrvatskom narodnom kazalištu.

Ne, to nije Noć muzeja, to je - Noć kazališta! Jednodnevna manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima koja za cilja ima ostvarivati novo i drugačije zajedništvo kazališne publike i kazališnih umjetnika. Treće subote u studenom više od stotinu kazališta uz besplatne izvedbe širom će otvoriti svoja vrata. U Splitu - tri predstave i tri glazbena nastupa u Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i Hrvatskom narodnom kazalištu.

U Gradskom kazalištu lutaka u 17 sati izvest će se predstava Pipo i prijatelji. Riječ je o predstavi za djecu u kojoj lastavičja obitelji s nestrpljenjem očekuje prinovu :) Na istim daskama u 19 sati Malo splitsko kazalište izvodi edukativnu predstavu o hepatitisu Što mi može virus? namijenjenu prvenstveno mladima. Predstava se inače tijekom čitavog tjedna, također besplatno, izvodi u Kinoteci Zlatna vrata u terminima 12:45 i 14 sati, a povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Ovaj tjedan morate naučiti - Što mi može virus? (foto: T.Mijač)

U Gradskom kazalištu mladih program počinje još ranije – već u 15 sati počinje Međunarodni festival zborova, a u 20 sati će se izvesti jedno od ponajboljih djela engleskog pisca Donalda Churchilla – komedija Pitur. Od 22 sata će zasvirati New Gondoliers i Mr. Ivo Jerkunica.

U foayeru Hrvatskog narodnog kazališta Večer barokne glazbe organizira Udruga mladih akademskih glazbenika pa će se od 19:30 izvoditi djela Vivaldia i Bacha.

Fotografi mogu još i zaraditi

Organizira se i natjecanje u fotografiji s temom temom manifestacije Noć kazališta, a u natjecanje se mogu uključiti fotografi iz cijele Hrvatske, amateri i profesionalci. Svaki sudionik može poslati 3 fotografije ne veće od 640x480px, 72dpi, koje moraju biti u jpg formatu. Snimati se može mobitelom, fotoaparatom ili web camerom. Peteročlani stručni žiri će već idućeg dana do 20 sati odlučiti kome novčana nagrada za najbolju fotografiju u iznosu 500 kuna.

Više o pozivu fotografima, čitavoj manifestaciji i programu u drugim gradovima pročitajte na službenom webu manifestacije.

www.noc-kazalista.com