Sajmište ideja za bolji grad

17_11_2010
Sajmište ideja za bolji grad

U petak će Info zona po drugi put postati sajmište ideja srednjoškolaca! Riječ je o događaju koji je već nakon prvog izdanja izazvao popriličan interes, a na kojem splitski <strong>srednjoškolci </strong>predstavljaju volonterske akcije kojima bi željeli doprinijeti životu grada.

U petak će Info zona po drugi put postati sajmište ideja srednjoškolaca! Riječ je o Sajmu ideja u organizaciji udruge Most koji je već nakon prvog izdanja izazvao popriličan interes, a na kojem splitski srednjoškolci predstavljaju volonterske akcije kojima bi željeli doprinijeti životu grada.

Prošle godine odabrana je akcija uređenja plaža

Žiri će ponovno prema unaprijed određenim kriterijima odabrati jednu akciju koja će se realizirati uz sudjelovanje svih srednjoškolskih volontera. Prošle godine je tako izabrana ideja maturantica Pete gimnazije Vladimir Nazor, zanimljivog radnog naziva - Ošini po prašini! Iako je kiša poremetila ambiciozne planove uređenja svih splitskih plaža, nekoliko stotina srednjoškolaca pokazalo je spremnost i odlučnost između dva pljuska čistiti i nasipati žnjanske plaže.

Prva masovna volonterska akcija mladih održana je 2008. godine

Podsjetimo, bila je to druga masovna akcija splitskih srednjoškolaca u organizaciji udruge Most – prije dvije godine 180 volontera iz devet splitskih škola sudjelovalo je u uređenju okoliša osam splitskih vrtića. Tada je prekopano i očišćeno 80 kvadratnih metara vrtova i prostora za igru, obojano 144 kvadratnih metara pročelja, 280 metara ograde, 24 tobogana, klackalice, klupe... Izraženo samo u satima rada, mladi su Gradu tada uštedjeli, odnosno donirali, 27 tisuća kuna.

Kako su mladi odlučili ove godine dati svoj doprinos životu grada pogledajte i poslušajte u petak, 19. studenog 2010. godine, u 11 sati u Info zoni.

napisao: Pile