Strelovit izlet

08_11_2010
Strelovit izlet

Povijesni ambijent, uvijek iznova impresivna panorama i želja da se okušamo u igri luka i strijele privukla je i nas tristotinjak metara iznad splitske svakodnevnice. <strong>Klišani</strong> su pronašli način oživljavanja<strong> </strong>tvrđave, kad bi barem i solinjani ponudili nešto više na lokalitetu stare Salone...

Već je prošlog vikenda Kliška tvrđava oživjela prvim streličarskim natjecanjem. Ove nedjelje održalo se i ekipno prvenstvo. Povijesni ambijent, uvijek iznova impresivna panorama i želja da se okušamo u igri luka i strijele privukla je i nas tristotinjak metara iznad splitske svakodnevnice.

Kratka obuka i spremni ste za gađanje...

Kliški uskoci u svoju su utvrdu pozvali i viteško društvo Dubovečki streličari iz Karlovca, Gradsku stražu iz Šibenika, Omiške gusare… ma, sjatila se među zidine tolika vojna snaga da Osmanlije ponovno ne bi imale nikakve šanse da su pokušale proboj prema moru. Da neutraliziraju naše streličarske sposobnosti domaćini su nas ponudili uskočkom travaricom i kliškim uljenakom – jelom sličnom poljičkom soparniku, ali po površini obogaćeno mljevenim orasima, grožđicama i mendulama.

...ali niste još spremni za pobjede :)

Mi smo tako zbog masnih prstiju odustali od natjecanja pa je pobijedila uskočka ekipa u sastavu Damir Žura i Dario Delić, a drugoplasirana je bila ekipa Kamišari Zelovo&Dugopolje u sastavu Ivan Delaš i Siniša Prančić.

Klišani su pronašli način oživljavanja tvrđave, kad bi se barem i solinjani probudili i ponudili nešto više na lokalitetu stare Salone...

Pogledajte album u foto galeriji!


napisao: Pile
foto: Željko Šunjić