Nastupaju po tri živa i mrtva

03_11_2010
Nastupaju po tri živa i mrtva

Malo se koji bend na svijetu može podičiti činjenicom da u njegovom radu sudjeluju i osobe koje nisu više među živima. Momci se odazivaju na ime <strong>Tvrtko</strong> Stijena Sekstet, kako to sve skupa zvuči uživo možete provjeriti u finalnim satima petka...

Malo se koji bend na svijetu može podičiti činjenicom da u njegovom radu sudjeluju i osobe koje nisu više među živima. Jedan takav bend dolazi iz susjednih nam Kaštela, a momci se odazivaju na ime Tvrtko Stijena Sekstet.

Već godinu ipo dana ovi vrijedni glazbenici svakodnevno vježbaju po dva sata u Davida doma, a zatim odlaze na piće proslaviti uspješnu probu. Inspiraciju za svoje autorske stvari, kažu, pronalaze u svijetu oko sebe te u sebi samima u trenucima nadahnuća.

Ovo su tri živa iz arhive Tvrtko Stijena Seksteta

Članovi benda su (abecednim redom): Amer (gitara i preostali efekti) 1985., pok. Arnold (klavičembalo, sitar, diple, semplovi glasa) 1821.-1918., pok. David (bubnjevi i živci) 1976.-2007., Kićo (gitara i neki efekti) 1979., pok. Marcelo zvan Dovratak (glavni vokal, okarina, cjevasta zvona, buzuki) 1921.-1990. i Mariobi (bas gitara i bokovi) 1979.

Momci zrače optimizmom i puni su nerealnih očekivanja, što nije baš neobično, s obzirom da su se unatoč svemu prihvatili glazbenih instrumenata da bi svirali autorske stvari i ne opterećuju se nekim predefiniranim žanrovskim smjernicama.

Kako to sve skupa zvuči uživo možete provjeriti u finalnim satima petka, 05.11.2010. u klubu Kocka, a u međuvremenu uživajte u vrlo temeljito izrađenoj myspace stranici na kojoj su postavljene čak dvije pjesme.

napisala: KMaja