3198 studenata izabralo predstavnike

29_10_2010
3198 studenata izabralo predstavnike

Prema<strong> </strong>preliminarnim<strong> rezultatima</strong> izbora za sveučilišni Studentski zbor, u tom predstavničkom tijelu sljedeće dvije godine sjedit će članovi liste Hrvatske akademske zajednice na čelu s Marijom Popovićem, no druge dvije liste spremaju brojne prigovore zbog nepravilnosti...

Prema preliminarnim rezultatima izbora za Studentski zbor splitskog Sveučilišta, u tom predstavničkom tijelu sljedeće dvije godine sjedit će članovi liste Hrvatske akademske zajednice na čelu s Marijom Popovićem, no druge dvije liste spremaju brojne prigovore zbog nepravilnosti – piše Slobodna Dalmacija.

Navodno je na Ekonomiji u korist Popovićeve liste pribrojeno čak 90 fantomskih glasova viška, te studentima druge godine računarstva, među kojima je bilo najviše simpatizera S.O.S.-a, nije bilo dopušteno glasati uz predočenje iksice, dok su neki glasači Hrvatske akademske zajednice navodno pristupali glasanju na povjerenje, odnosno bez ikakvih dokumenata. Povjerenstvo za prigovore na čelu s prof. dr. sc. Draganom Bolančom trebalo bi se sastati u utorak i donijeti odluku o svim prigovorima.

HAZ za 211 glasova ispred S.O.S.

Od 3198 glasačka listića 42 su proglašena nevažećima. Lista HAZa dobila je na sedam sastavnica sveučilišta, S.O.S. na šest, a Nezavisna lista na samo jednom fakultetu – Filozofskom. HAZ je izbornu pobjedu odnio sa 1516 glasova, 211 više od S.O.S. liste, a Nezavisna lista pridobila je povjerenje samo 335 studenata. Potpuni rezultati su dostupni na webu Sveučilišta.