Skribonauti: Posljednja postaja Zagreb

28_10_2010
Skribonauti: Posljednja postaja Zagreb

Drugi će zavrnuti rukave i nakon završenog studija pokušati dati svoj doprinos oživljavanja kulturne scene - ekipa optimista i zaljubljenika u<strong> književnost </strong>među kojima i bivša urednica studentskog časopisa <em>The Split Mind</em> predstavit će snagu nove književne inicijative...

Na konstataciju "u gradu se ništa zanimljivo ne događa" neki će slegnuti ramenima i nastaviti gunđati po kavama, dok će drugi zavrnuti rukave i nakon završenog studija pokušati dati svoj doprinos oživljavanja kulturne scene. Ekipa sastavljena od optimista zaljubljenika u književnost – Krešimir Krolo, Nenad Medelić, Tomislav Uvodić, Paula Zore te bivša glavna urednica cijenjenog studentskog časopisa The Split Mind, Luiza Bouharaoua, osnovali su udrugu za promicanje književnosti i kulture Skribonauti.

Cilj je njihovog projekta, naziva Skribonauti: Posljednja postaja Zagreb, obići one gradove do kojih mnoga književna događanja slabo dopiru – Rijeku, Zadar i Split te, na koncu, Zagreb iz kojega većina inicijativa potječe, ali se rijetko kada prošire u ostale dijelove Hrvatske.

Ekipa Skribonauta pozivaju na prvo u nizu gostovanja...

Javnost su odlučili upoznati sa svojim projektom 03. studenog u Galeriji umjetnina, a osim snaga nove književne inicijative, posjetitelje će dočekati i Bekim Sejranović koji će čitati ulomke iz nagrađivanog romana Nigdje, niotkuda te predstaviti svoj drugi roman, Ljepši kraj.

Ugodno druženje, sa početkom u 20 sati, proći će u znaku razgovora sa autorom te o novom projektu, uz interakciju sa publikom, čija su pitanja i mišljenja više nego dobrodošla.

napisala: KMaja