Torcida slavi 60 (bez Špace)

27_10_2010
Torcida slavi 60 (bez Špace)

Utakmicom kupa Torcida će započeti program obilježavanja šezdesete godišnjice osnutka. Pročitajte program od srijede do idućeg četvrtka - od koreografije do tuluma! Fešta je loše počela, Hajduk je <strong>ispao</strong> iz konkurencije za obranu naslova kupa - pogledajte album.

Fešta je loše počela

Fešta je loše počela, Hajduk je ispao iz konkurencije za obranu naslova kupa! Nogometaši Hajduka u devedeset minuta nisu uspjeli dati gol momčadi koja ove sezone nema ni jednu ligašku pobjedu, a primila je 24 gola od čega čak šest Hajdukovih, na Poljudu, u prvom kolu.

U ovoj utakmici Puljani su presudan gol postigli u produžecima, u 105. minuti te tako navijače Hajduka gurnuli u depresiju i još jače zaljuljali stolicu treneru Poklepoviću koji je nakon prespavane noći - smijenjen.

U subotu na Poljud sa samog dna prvoligaške tablice dolazi Hrvatski dragovoljac, a idući četvrtak bi dobro došlo uzeti na svom terenu barem bod ruskom Zenitu.
Pogledajte album u foto galeriji!

Utakmicom osmine finala Hrvatskog kupa Torcida će započeti program obilježavanja šezdesete godišnjice osnutka - u prvoj minuti utakmice podignut će prigodnu koreografiju. Idućeg dana, u četvrtak, odat će počast svim umrlim i poginulim pripadnicima i postaviti spomen ploču na Sjeveru, a navečer će ponovno u velikom broju zafeštati kraj Starog placa, u Klubu navijača.

Slavljenički program se nastavlja i u subotu kada navijački koreteo u 15 sati, kao i prije 60 godina (plus jedan dan) kreće sa Pjace prema Starom placu, ali ovog puta nastavlja prema Poljudu gdje se u 17 sati odigrava prvoligaški susret Hajduka i Hrvatskog dragovoljca. Prije utakmice tartanom će se zavijoriti zastave, a šezdesetu minutu obilježit će nova koreografija. Navečer se veliki rođendanski tulum nastavlja u klubu O'Hara – na prvom katu disco, electro, tech-house, house i slični ritmovi, a na drugom Azra, Daleka obala, Dino Dvornik, Đavoli...

Torcida je već u srpnju pred Puležanima najavila proslavu

Ni subota nije zadnji dan proslave okrugle godišnjice... U nedjelju će u Vela Luci biti položen vijenac na grob Vjenceslava Žuvele, jednog od splitskih zagrebačkih studenata koji su 1950. godine započeli priču o najstarijoj navijačkoj skupini u Europi. Podsjetimo, kako bi podignuli atmosferu na tribinama, po uzoru na brazilske navijačke skupine, ususret važne Hajdukove utakmice sa Crvenom zvezdom osnovali su – Torcidu.

Slavljenički program ukratko
srijeda  -  koreografija
četvrtak  -  večera u Klubu navijača
subota  -  korteo + koreografija + O'Hara
četvrtak  -  koreografija

U četvrtak se tek sprema vrhunac – velika koreografija na utakmici Europske lige u susretu Hajduka i ruskog Zenita koje je, naravno, tek dio spektakla kojem se nadamo na Poljudu.