Knjižnica u full modu

20_10_2010
Knjižnica u full modu

Od utorka je Sveučilišna knjižnica u punoj funkciji, gotovo dvije godine od svečanog otvaranja. Nakon dva neuspjela natječaja konačno je <strong>završeno </strong>opremanje četiriju čitaonica. Najveća čitaonica tako je spremna ugostiti studente u pripremama prvih seminara i kolokvija...

Od utorka je Sveučilišna knjižnica u punoj funkciji, gotovo dvije godine od svečanog otvaranja. Nakon dva neuspjela natječaja konačno je završeno opremanje četiriju čitaonica, te se sada najveća čitaonica prostire na 980 četvornih metara u kojima je na raspolaganju 226 sjedećih mjesta i 80-ak kompjutera.


Otvorena velika čitaonica, taman za prve kolokvije (foto:G.Leš)

Najveća čitaonica tako je spremna ugostiti studente u pripremama prvih seminara i kolokvija, a studenti će uskoro sami saznati koliko se popravilo stanje sa dostupnošću knjiške građe koje je netom nakon preseljenja iz neprimjerene zgrade u Zagrebačkoj bilo prava noćna mora, ljubaznosti osoblja i raskoši novogradnje usprkos. Valjda će uskoro, nakon tko zna kojeg probijanja roka, i pješački most preko Ulice Matice hrvatske biti otvoren.