Uzmi mjeru Studentskom zboru!

18_10_2010
Uzmi mjeru Studentskom zboru!

Iako je riječ o predstavničkom tijelu 25 tisuća studenata splitskog Sveučilišta, <strong>izbori</strong> za Studentski zbor redovito se događaju na marginama studentskog života. S ciljem podizanja informiranosti studenata o studentskim izborima Info zona će održati javnu tribinu...

Iako je riječ o predstavničkom tijelu 25 tisuća studenata splitskog Sveučilišta, izbori za Studentski zbor redovito se događaju na marginama studentskog života. Nažalost, upravo su studentski izbori često primjer kako demokratski i pošteni izbori ne bi trebali izgledati, a nerijetko se dogodi i da se bira između samo jedne kandidacijske liste. Stranačka pripadnost predloženih kandidata nametnula se gotovo kao nužan kriterij.

Studentski izbori do sada su bili samo formalno demokratski izbori

Mizeran je broj studenta koji uopće izađu na izbore, a rijetki su oni koji razumiju izbornu proceduru i znaju kako, koga i zašto svako dvije godine biraju kao svog predstavnika u fakultetskom ili sveučilišnom studentskom zboru, a izabrani ili nametnuti studentski predstavnici sudjeluju i u radu fakultetskog i sveučilišnog Vijeća.

S ciljem podizanja informiranosti studenata o studentskim izborima Info zona će 22. listopada u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici održati javnu tribinu pod nazivom Uzmi mjeru Studentskom zboru! na kojoj će gostovati predstavnici Sveučilišta. Očekuje se dolazak i predstavnika studentskih organizacija i kandidata na predstojećim izborima za Studentski zbor Sveučilišta koji će se održati 27. listopada.

Tribina > Sveučilišna knjižnica, 22.10.'10. u 18h

Studentski izbori > tvoj fax, 27.10.'10.
Klikaj split.com.hr/studentski!

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet, arhiva