Stipendija za 3.0

13_10_2010
Stipendija za 3.0

Zaklada Hrvatska za djecu srednjoškolcima i redovitim studentima dodjeljuje po 1000 stipendija od po tisuću kuna mjesečno. Rad zaklade usmjeren je prema obiteljima koje su u teškoj socijalnoj, odnosno materijalnoj situaciji i na višečlane obitelji koje imaju talentiranu djecu.

Zaklada Hrvatska za djecu srednjoškolcima i redovitim studentima dodjeljuje po 1000 stipendija od po tisuću kuna mjesečno. Rad zaklade usmjeren je prema obiteljima koje su u teškoj socijalnoj, odnosno materijalnoj situaciji i na višečlane obitelji koje imaju talentiranu djecu

Između ostalih, uvjet za dobivanje stipendije je prosjek ocjena u dosadašnjem srednjoškolskom ili fakultetskom obrazovanju najmanje 3.0. Karakterističan uvjet je i da prosječni mjesečni prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu zajedničkog kućanstva svih članova obitelji i djeteta iz te obitelji ne prelazi iznos od 80% proračunske osnovice odnosno 2.660,80 kuna.

Prijave na javni natječaj podnose se do kraja listopada, a više informacija i prijavni obraza dostupni su na webu Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidanosti.

mobms.hr