Vanka će bit friškeca

15_10_2010
Vanka će bit friškeca

Polovica listopada ne mora nužno biti početak prave zime, ali ovoga vikenda pad temperature je ipak neizbježan. Unatoč buri, <strong>ponuda</strong> vikenda nije loša, ima za svakoga ponešto – svirke, izložbe, nešto sporta, filmova… Top događaj je, naravno - peta splitska.tiramola!

Polovica listopada ne mora nužno biti početak prave zime, ali ovoga vikenda pad temperature je ipak neizbježan. Na vratima je bura i to ona škura, bez sunca, a zahladit će na friških desetak stupnjeva. Unatoč buri, ponuda vikenda nije loša, ima za svakoga ponešto – svirke, izložbe, nešto sporta, filmova…

Djevojke, ali i momci, dovoljno uvjereni u svoju vanjsku i unutarnju ljepotu, u petak će svratiti u hostel Golly&Bossy na castingu za Split City Fashion. U Kinoteci Zlatna vrata na programu su filmovi Tko to tamo peva i Maratonci trče počasni krug u sklopu kulturne sedmice susreta Srba Splita i prijatelja. Kome se gleda film, a Dom mladih mu je bliže može u Kinoklubu Split pogledati film As Bodas de Deus portugalskog redatelja Joãoa Césara Monteiroa.

Top događaj je, naravno - peta splitska.tiramola! (foto: M.Prgomet)

Otvaranje izložbe fotografija mladih neafirmiranih autora splitska.tiramola ipak će vas odvesti u centar grada i to u galeriju Fotokluba Split. Nakon što pomno pogledate ovogodišnji postav i bravure splitske foto ekipe, možete se preseliti u Quasimodo gdje će svirku otprašiti Fon Biskich i Narodno blago. Žestoka svirka očekuje se i u Jungli gdje će Made in Iron nakon četiri godine splitskoj publici pokazati kako Iron Maiden zvuči u njihovoj izvedbi. Ljubitelji hip-hopa u Kocki će moć guštat na Hip-hop demo festu vol. 4 i otkrit neke nove nade u tom glazbenom pravcu. Iznad svega toga, u Caffe Vidilica, svirat će TRAP, što bi pak značilo - traditional rock alternative pop.

Zapadni dio grada konačno je kompletiran s ponudom na već poznatim lokacijama – Hot Tuna poziva na Rock ludilo u režiji DJ Gonza, u Vanilli opet na repertoaru Apuntamenat party, a iz Hemingwaya pozivaju na večer pod nazivom Hey baby uz DJ Bronsona. Oni skloniji istočnom dijelu grada mogu očekivati Playboy party u caffeu Tennis, Milana & Grupu Best u Tropic clubu Equador, te Ljetno kino u O’Hari (ne nije greška, za one koji ne znaju – Ljetno kino je bend :) ).

Sa Slavenom generalna proba pred odlazak u Rusiju (foto: Rene)

Ako se odlučite za šetnju gradom u subotu ujutro sigurno ćete naići i na akciju Udruge dijaliziranih u Marmontovoj ulici – promovirat će doniranje organa i donorsku karticu, pa povirite o čemu se radi. Subotnju relaksaciju možete upotpuniti utakmicom na Poljudu gdje će Hajduk ugostiti momčad Slaven Belupa u jedanaestom kolu prve HNL. U Domu mladih možete pogledati predstavu Meli-Melo u izvedbi Kam-Hrama, a nešto kasnije u istoj zgradi, ali u podrumu, DJ Mario Kovač dočekat će vas na večeri nazvanoj Štala. U Caffeu Tennis nudi se jedina live svirka ove subote – Igor Cukrov i band zabavit će sve koji navrate do njih. A lista DJ ponude je poduža i nudi za svakog ponešto – u Equadoru će DJ Pinja puštati disco hitove, u Hemingwayu će sličan repertoar ponuditi DJ Junior M i DJ Mean Marin, u Quasimodu će DJ Halioz posložiti electro&house tulum, a ljubitelji rockabilly stylea bit će dobrodošli u O’Haru. Ritam plesnog podija u Jungli odredit će Kevin Saunderson povodom obilježavanja 25 godina Detroit techna. Caffe Ely nudi nešto potpuno drugačije – tradicionalnu irsku glazbu u izvedbi benda Ci’otog.

U nedjelju ljubitelji košarke (tj. onoga što je od tog sporta ostalo u Splitu) mogu u maloj dvorani na Gripama pratiti susret KK Split i KK Vrijednosnice Darda (ni ovo ime nije greška :) ).

To je to, nije loše ni siromašno, pametno birajte i ne zaboravite neki topliji odjevni predmet – ona bura s početka je sigurna.

napisala: Vex