Upoznaj Bolognu!

14_10_2010
Upoznaj Bolognu!

Krajnje je vrijeme da se prvenstveno <strong>brucoši </strong>upoznaju sa osnovama, prednostima, manama i izazovima koje im ona nosi... ali da o tome rasprave i saznaju nešto novo i ostali studenti. U utorak u Info zoni saznajte i raspravite na tribini - <em>Upoznaj Bolognu!</em>

Koji tjedan nakon početka akademske godine, ali i pet godina nakon uvođenja Bologne u visokoškolsko obrazovanje, krajnje je vrijeme da se prvenstveno brucoši upoznaju sa osnovama, prednostima, manama i izazovima koje im ona nosi... ali da o tome rasprave i saznaju nešto novo i studenti koji su već naučili sve birokratske trikove i bolonjske posebnosti svog fakulteta.

Koncipirana po modelu 3+2 Bolonja je trebala skratiti trajanje studija, povećati postotak onih koji uspješno završavaju studij te potaknuti mobilnost. No, ništa se od toga nije dogodilo. Poneki studiji na zagrebačkom Sveučilištu već najavljuju prelazak s modela 3+2 na petogodišnji studij.

Nema diplome bez dobrog poznavanje Bologne (foto:S.Marinović)

Sve je više nastavnika koji smatraju da je uvođenjem Bologne nastava postala lošija. Kritike bolonjskom procesu glasne su i unutar EU, što ukazuje da taj model nigdje nije zaživio kako treba.

Koja je njena budućnost i kako se primjenjuje na Sveučilištu u Splitu? Saznajte i raspravite na tribini Upoznaj Bolognu! koja će se u utorak, 19. listopada od 16 sati održati u Info zoni. Gosti tribine su prof.dr.sc. Aleksandar Jakir - voditelj Centra za unaprjeđenje kvalitete Sveučilista u Splitu i prof.dr.sc. Snježana Knezić - koordinatorica ECTS bodova Sveučilišta u Splitu, a očekuje se prisustvo predstavnika studentskih organizacija.

Tribina: Upoznaj Bolognu! - Info zona, utorak 16:00