Glasnik, Murjaci, Alpha, Omega...

14_10_2010
Glasnik, Murjaci, Alpha, Omega...

U ovom tjednu u Broadway <strong>kinima</strong> možete pogledati nastavak Revije dobrog filma te u redovnom programu domaći film 72 dana, komediju Murjaci s klupe i 3D animirani film Alpha i Omega. Slanjem maila možda dobijete priliku da mukte s nekim odete u kino!

U ovom tjednu u Broadway kinima možete pogledati nastavak Revije dobrog filma te u redovnom programu domaći film 72 dana, komediju Murjaci s klupe i 3D animirani film Alpha i Omega.

Glasnik je prvi režijski uradak Overa Movermana (također poznat po scenariju za biografiju o Bob Dylanu) gdje u suradnji s glumcima Ben Fosterom (Pandorum, 30 dana noći), Woody Harrelsonom (Nema zemlje za starce, Zombieland, 2012) i Jenom Malone (Into the Wild, The Ruins, Pride & Prejudice) obrađuje temu o američkom vojniku koji se vraća u SAD nakon ozljede kako bi se oporavio. Uz bok Naredniku Jamesu, bio je nominiran za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji za najbolji scenarij i sporednu mušku ulogu. Will Montgomery (B. Foster) biva premješten u tim čiji je zadatak obavještavanje obitelji preminulih vojnika o tom tragičnom događaju, iako on smatra da neće biti u stanju zbog premalo iskustva obavljati savjesno svoj posao.

Glasnik obavještava obitelji preminulih vojnika

Premijerno od četvrtka u Broadway kinima možete pogledati sinkroniziranu i animiranu komediju Alpha i Omega. Ljubavni par Šulentić/Nižetić dodijelit će glasove mladim vukovima gdje bi izvorno čuli Justin Longa (Ljubav na daljinu) i Hayden Panettiere (Heroji). Kata/Kate (I. Šulentić) je dominantna i poduzetna vučica, a vuk Humprey/Luka živi za trenutak. Unatoč svim razlikama i neprilikama koje ih snađu, njih dvoje će se zbližiti kao nikada do sad.

Sinkronizirana i animirana komedija Alpha i Omega

Svi ljubitelji domaćeg filma moći će se sakriti od ružnog vremena u kino dvorane gdje ih čeka film Sedamdeset i dva dana. Iako se Rade Šerbedžija nalazi u glavnoj ulozi Mane Paripovića te Lucija Šerbedžija u ulozi Lice Svilar, redateljska palica je pak pripala njegovom sinu Danilu. Američka mirovina koju prima njegova udovica Neđa (Mira Banjac) glavni je izvor prihoda ličke obitelji Paripović. Nakon što Neđa umre i njihova egzistencija biva zbiljno ugrožena, glava obitelji Mane (R.Šerbedžija), zajedno sa sinom Todorom i bratom Jojom (B. Diklić) smišlja plan kako zamijeniti babu. Uživajte u ovoj domaćoj crnoj komediji koja se već prije prikazivala na festivalu, a od ovog tjedna se nalazi u Broadway kinima.

Sedamdeset i dva dana za sve ljubitelje domaćeg filma

Akcijskih komedija nikad dosta, nakon što smo proteklih tjedana mogli pogledati A-Team, Salt, Plaćenike i Posljednji Airbender, ovog puta nam stižu Murjaci s klupe. Ako ste se željeli malo opustiti od početka predavanja na faksu ili u školi, odabrali ste savršeni trenutak. Mark Walhberg i Will Ferrell glavni su protagonisti ovoga filma. Njihovi ljubitelji uživat će u svakoj minuti jer se u režiji nalazi Ferrellov filmski partner Adam McKay (Step Brothers). Dodijeljena im je uloga neuglednih policajaca koji pokušavaju glumiti opasne detektive, ali im neće baš sve ići po planu. Kako u Hollywoodu tako i na filmskom platnu, detektivi C. Danson i P.K. Highsmith (Dwayne Johnson-The Rock i Samuel L. Jackson) su najgori i najopasniji, ali i najomiljeniji policajci ikad. Za stolovima preko puta njihovih se nalaze već spomenuti junaci odnosno murjaci s klupe. Nakon što prihvate zadatak, shvate da bi im to mogla biti prilika života... no, da li su joj dorasli, proučite sami.

Akcijskih komedija nikad dosta - Murjaci s klupe

Slanjem maila s imenom i prezimenom te naslovom Broadway na [email protected] možda dobijete priliku da u subotu ili nedjelju mukte s nekim odete u kino!

Dobitnici su...

Marjana Ljepotić (Glasnik)
Leo Tomić (Alpha i Omega)
Lucija Šimić (72 dana)
Ivana Slišković (Murjaci s klupe)
napisala: T. Radić