Nema zime

08_10_2010
Nema zime

Savjetujemo da iskoristite zadnje dane sunca i dobrog vremena, da taknete malo prirode, a hrabriji možda čak i mora, jer prava jesen sigurno je negdi iza kantuna i čeka. Ako niste krenuli van grada, vrijedi znati što se to pod Marjanom<strong> nudi</strong> ovoga vikenda...

Eto nama produženog vikenda. S veseljem su ga vjerojatno dočekali i srednjoškolci i studenti, a i oni (samo) zaposleni. Što zbog duljeg odmora od obaveza, što zbog skoro pa idealne vremenske prognoze koja je najavljena – cijeli vikend sunce, bez daška vjetra uz ugodnih 15 do 20 stupnjeva. Ako niste krenuli van grada, vrijedi znati što se to pod Marjanom nudi ovoga vikenda.

Nekima je vikend započeo već koncertom Gibe (foto:M.Prgomet)

U petak filmofili mogu u Broadway kinima pratiti filmsku reviju europske i svjetske kinematografije, dok će u Kinoklubu Split biti prikazan film portugalskog redatelja Joãoa Césara Monteiroa Bedra Johna Waynea. U podrumima Dioklecijanove palače u programu 23. Adria Art Annalea zainteresirani mogu poslušati predavanje o samoupravljanju u brodogradilištu 3. maj, a prije pogledati prigodni film The Take.

Nakon filmova red bi bio malo promrdat udove i pokazat plesno umijeće. Ex YU rock nudit će se na čak dvije lokacije – u Kocki i u Jungli, no u Kocki uz dodatak karaoka. U klubu Quasimodo potpis na repertoar večeri dat će DJ Kid Va, a za atmosferu na otvaranju Muralla odgovoran je DJ primamljiva imena – DJ Sexy. Za ljubitelje domaće glazbe sigurna utočišta bit će Vanilla uz Magazin i Tropic club Equador uz Grupu Best. Disco glazba 80-ih dočekat će one koji O'Haru ne zaobilaze ni pod razno.

Malo dnevnog gibanja pred očima u subotu nudi plesno natjecanje DoubleFight 4 u OŠ Mertojak, a oni koji to vole grublje i s manje sklada mogu na Starom placu gledati ragbijaše Nade koji će dočekat zagrebačku Mladost. Poslijepodne opet možete provesti uz filmske projekcije u Broadwayu i na Adria Art Annaleu, a večernji program čini se nešto bogatiji nego dan ranije.

Po dozu plesa otiđite na Double Fight u OŠ Mertojak (foto:M.Balić)

U ponudi zabava koje će biti pod DJ palicom izdvajamo – DJ Junior M & DJ Mean Marin u Hemingwayu nude aktualne plesne hitove, DJ Jake će u O'Hari osmislit after party za ekipu s Double fighta 4, DJ Pinja nudi uobičajeni program u Equadoru, a Pero FullHouse vodit će ekipu kroz techno groznicu u Jungli.

Od koncerata bendova nude se Kontra i Dozer u Kocki, te Gužva u 16-ercu u Quasimodu. Da, osječki punk rockeri dokaz su početka sezone i u Quasimodu. Dakle, zimska izlazišta su otvorena, na zidićima je još uvijek ugodno, vikend nudi šaren program... Za kraj savjetujemo da iskoristite zadnje dane sunca i dobrog vremena, da taknete malo prirode, a hrabriji možda čak i mora, jer prava jesen sigurno je negdi iza kantuna i čeka.

napisala: Vex