Jedi, voli, moli, istjeraj

06_10_2010
Jedi, voli, moli, istjeraj

Broadway slavi treću godinu rada zajedno sa trgovačkim centrom Joker i donosi nam dva<strong> </strong>nova <strong>filma </strong>- ekranizaciju bestsellera i horor. No, to nije sve! Donosi i reviju dobrog filma. Juriš na slanje maila jer možda dobijete priliku da mukte odete u kino!

Broadway slavi treću godinu rada zajedno sa trgovačkim centrom Joker i donosi nam dva nova filma - ekranizaciju bestsellera Jedi, voli, moli i horor Posljednji egzorcizam. No, to nije sve! Donosi i reviju dobrog filma gdje vas čeka sedam naslova.

Ukoliko neka knjiga postigne zavidan uspjeh u svijetu, tada je općepoznato da je samo pitanje vremena kad će je netko ekranizirati. To se dogodilo i sa romanom Jedi, moli, voli. Elizabeth Gilbert objavila je svoje memoare prije četiri godine i u njemu opisala kako i zašto je ostavila svoj rutinski život iza sebe (muž, posao, obaveze) te krenula na putovanje oko svijeta. Još zeleni redatelj Ryan Murphy koji se proslavio serijom Glee, ekranizirao je tu priču, a glavna uloga je pripala oskarovki Juliji Roberts. Idealan film za sve one koji žele pobjeći od stvarnosti i doživjeti nešto potpuno drugačije, baš kao i Liz.

Ekranizacija bestsellera - Jedi, voli, moli

Iako je Eli Roth većini poznat zbog uloge u Tarantinovom filmu Nemilosrdni Gadovi, mnogi će se složiti da je bio izvrstan u produkciji horora Hostel i Koliba straha. Zadnji pothvat mu je bio Posljednji egzorcizam gdje Cotton Marcus (P. Fabian) odlazi u Louisianu. Evanđelistički svećenik, ujedno prevarant, susrest će se s velikim izazovom kada bude trebao istjerati đavla iz jedne mještanke, Nell.

Horor Posljednji egzorcizam

U razdoblju od 8. do 14. listopada održat će se Revija dobrog filma, filmska revija umjetničkih filmova, s najznačajnijim nagradama filmskih svjetskih festivala, koji će se predstaviti svim splitskim filmofilima.

Rumunjski film Katalin Varga će otvoriti reviju u petak, a nastavit će se u subotu sa Poezijom, film koji je na Cannes film festivalu dobio nagradu za najbolji scenarij. U nedjelju svratite na francuski film Naša djeca će nas optužiti, a u ponedjeljak na najnagrađivaniji film Home. U ostatku tjedna još možete pogledati Četiri lica, Turneju i Glasnika.

Juriš na slanje maila s imenom i prezimenom te naslovom Broadway na [email protected] jer možda dobijete priliku da u subotu ili nedjelju mukte s nekim odete u kino!

Ovaj vikend će na blagajni mukte dvije ulaznice dobiti:

Katarina Zrinska Puljić (Jedi, moli, voli)
Ivan Bašić (Posljednji egzorcizam)
napisala: T. Radić