U kinu snovi i sjene

29_09_2010
U kinu snovi i sjene

Stupnjevi polako padaju, oblaci se skupljaju, skoro svaki dan kiša. Da, jesen je službeno došla i u naš grad. Sad je vrijeme za nove avanture, a ovog tjedna u Broadway kina dolaze mitska priča o sovama i novi triler Romana Polanskog. Sudjeluj u <strong>nagradnoj</strong> igri!

Stupnjevi polako padaju, oblaci se skupljaju, skoro svaki dan kiša. Da, jesen je službeno došla i u naš grad. No, nije vrijeme za nostalgično plakanje za ljetom i prisjećanjem onih divnih ljetnih dana! Sad je vrijeme za nove avanture, a ovog tjedna u Broadway kina dolaze mitska priča o sovama i novi triler Romana Polanskog.

Kraljevstvo čuvara snova - avanture mlade sove

Ako ste ovih jesenskih dana raspoloženi da probudite dijete u sebi (i to slušajući originalne glasove!) ili vas vaše dijete, mlađi brat, sestra, rođak pilaju da ih više odvedete u kino (jer ste, kako drsko od vas, cijelo ljeto proveli daleko od kina), onda je Kraljevstvo čuvara snova savršen film za vas. Film napravljen na temelju knjiga Kathryn Lasky, poznate spisateljice za djecu, sigurno će vas oduševiti i probuditi vašu ljubav prema sovama, koje ste vjerojatno, ako ne vidjeli, onda sigurno čuli barem jednom u životu. Dodatna poslastica je ta što se film prikazuje u 3D tehnici, tako da će vam avanture mlade sove (ili možda sovca?) Sorena u borbi protiv zlih sova koje prijete uništenjem svijetu kakvog poznaju biti prikazana u punoj ljepoti. Stoga, pravac u kino i krenite na mitsku avanturu kakvu još niste doživjeli.

Pisac iz sjene već se vrtio na raznim filmskim festivalima

Iako se proteklih mjeseci novi film Pisac iz sjene vrtio na raznim filmskim festivalima, od četvrtka ga možete pogledati u Broadway kinima. Prisjetimo se, oskarovac Roman Polanski je redatelj izvrsnih filmova Pijanist, Kineska četvrt i Oliver Twist te scenarist Rozmarine bebe. Ovog puta se upustio u novi project sa Ewan McGregorom, Pierce Brosnanom i Kim Catrall i obradio bestseller Roberta Harrisa. Kada daroviti pisac iz sjene (E. McGregor) biva angažiran da piše memoare o britanskom premijeru i političaru Adam Langu (P. Brosnan), brzo se nađe zarobljen u mrežu političkih i seksualnih intriga. Langu prijeti suđenje za ratne zločine kao i tajna iz njegove prošlosti koja bi mogla ugroziti međunarodne odnose. Ne propustite još jedan odličan film ovog tjedna.

Treba li više uopće ponavljati da ako pošaljite mail s imenom i prezimenom te naslovom Broadway na [email protected] možda dobijete priliku da u subotu ili nedjelju mukte s nekim odete u kino?


Ovaj vikend će na blagajnu po mukte ulaznice:
Tanja Babić (Kraljevstvo čuvara snova)
Dino Vidović (Pisac iz sjene)


napisale: T. Radić i A. Padovan