Tribina: Mladi i policija

28_09_2010
Tribina: Mladi i policija

U četvrtak će se u Info zoni održati javna tribina na temu <strong>odnosa</strong> policije i mladih. Sudjelovat će sociolog Renato Matić te Paško Ugrina i Stipe Jagnjić ispred PU. Iznošenjem stavova i iskustava doprinesite većoj razini komunikacije i kvalitetnijem odnosu mladih i policije...

Mladi su nažalost važan faktor crnih statistika prometnih nesreća, ima li policija u tome samo represivnu ulogu? Neki su neugodan razgovor imali zbog preglasnog tuluma, a neki zbog puno većih prijestupa. Različita su i iskustva u postupanju policije. Staje li uvijek sve na obavljenom policijskom poslu - funkcionira li sustav? Postoji li suradnja policije i navijača? Kontrolira li policija (jednako) sve lokacije noćnog života? Jesu li nužna ograničavanja kretanja, rastjerivanja i racije na javnim prostorima? Kakav je ugled policije, poštuje li itko policiju i osjećamo li se sigurno? Puno je pitanja, a za komunikaciju i suradnju definitivno nisu dovoljne izjave medijima i pokazne vježbe za klince u osnovnim školama.
Mladi i policija - javna tribina u četvrtak u 15h u Info zoni

U četvrtak, 30. rujna, u 15 sati u Info zoni će se održati javna tribina na temu odnosa policije i mladih. Sudjelovat će sociolog Renato Matić te Paško Ugrina iz Ureda načelnika PU Splitsko dalmatinske, voditelj Odsjeka za prevenciju i Stipe Jagnjić voditelj Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju. Pozvani su svi mladi i drugi zainteresirani da iznošenjem stavova i iskustava doprinesu većoj razini komunikacije i kvalitetnijem odnosu mladih i policije.

napisao: Pile
foto: Stipe Marinović