Vikinzi i Rimljani u Broadwayu

22_09_2010
Vikinzi i Rimljani u Broadwayu

Broadway one malo mlađe vodi u <strong>avanturu</strong> sa neustrašivim <em>Vikingom Vikijem</em>, a one malo starije u avanturističko povijesni spektakl <em>Centurion</em>. Pošaljite mail i možda u subotu ili nedjelju mukte svratite u doba vikinga ili rimskog carstva.

Broadway one malo mlađe vodi u avanturu sa neustrašivim Vikingom Vikijem, a one malo starije u avanturističko povijesni spektakl Centurion.

Michael Herbig, njemački redatelj presmiješne komedije Manituova cipela snimio je film o malom dječaku Vikiju, koji se skupa sa odraslim vikinzima uputio na putovanje brodom gdje će doživjeti avanturu prepunu humora i opasnih situacija. Snimljen je prema crtanoj seriji iz 1974. godine. Vikinzi su po prirodi snažni, hrabri i jako glasni, dok je mali  Viking Viki sramežljiv, tih i povučen, no za razliku od drugih vrlo je inteligentan.

Za malo mlađe avantura sa neustrašivim Vikingom Vikijem

Sve ljubitelji povijesnog spektakla i Neila Marshalla (Spilja užasa i Sudnji dan) obradovat će Centurion. Iako se na prvi pogled čini da nema glumaca A-liste, ne treba zanemariti glavne glumce Michael Fassbendera (300, Nemilosrdni gadovi), Dominic Westa (300, Chicago) i Olga Kurylenko (James Bond: Zrno utjehe, Hitman i Max Payne). Radnja se odvija u 117. stoljeću, Rimsko carstvo se proteže od Egipta do Španjolske, a na istoku skroz do Crnog mora. Za to vrijeme u sjevernoj Britaniji vladaju nemiri, stoga se Quinus Dias (Fassbender) zajedno s generalom Virilusom (West) koji predvodi legendarnu devetu legiju odlazi suočiti s Pitcima, pod naredbom da ih sve pobije i istrijebi. Ali, nakon što ih na nepoznatom tlu dočeka zasjeda, a general Virilus bude otet, Quintus će se zajedno s malom šačicom preživjelih legionara morati suočiti s opakom ratnicom Etain (Kurylenko), pokušati spasiti generala i doći do rimske granice.

Za malo starije avanturističko povijesni spektakl Centurion

Pošaljite mail na [email protected] s imenom i prezimenom te naslovom Broadway i možda u subotu ili nedjelju mukte svratite u doba vikinga ili rimskog carstva.

Ove subote ili nedjelje na putovanje u prošlost će...

Luka Ivan Roki (Viking Viki)
Lucija Šimić (Centurion)

napisala: T. Radić