Ne propusti (n)i peti put!

20_09_2010
Ne propusti (n)i peti put!

Prije nego je pospremite u ormare, pokažite najbolje komade na kojima će vam pozavidjeti svi susjedi! Ne brinite, ne traži se od vas da fotografirate svoje omiljene mudante, nego je raspisan natječaj za postav pete <strong>splitske.tiramole</strong> - izložbe fotografija mladih fotografa.

Falše bablje lito otkucava svoje zadnje dane, malo je i zaburilo, ma idealno je vrime za stavit sezonsku robu na tiramolu... Prije nego je pospremite u ormare, pokažite najbolje komade na kojima će vam pozavidjeti svi susjedi!

Ne brinite, ne traži se od vas da fotografirate svoje omiljene mudante, nego je raspisan natječaj za postav pete splitske.tiramole – tradicionalne izložbe fotografija mladih (ne)afirmiranih fotografa! Prilika za uhvatiti zanimljive momente bilo je i više nego dovoljno, stoga pokažite svitu što ste to fotografirali u 2010. godini!

Prve tri splitske.tiramole održane su u Info zoni, ali postalo je...

Četvrta tiramola privukla je čak 103 autora, koji su poslali skoro pet stotina fotografija pa da vidimo hoćete li ovog puta biti još brojniji. Zavirite u svoje foldere, CD-ove, stickove, čekirajte koje fotografije su vam prijatelji najviše lajkali na Facebooku... a žiri će opet najbolje obisit na zidove galerije Fotokluba Split u Marmontovoj (da, da... vi u istom prostoru u kojem izlažu i velike face fotografije). Pobrinut ćemo se da i ove godine žiri bude kalibra prošlogodišnjih - Ante Verzotti, Vojko Bašić, Valentino Bilić Prcić, Feđa Klarić, Matko Biljak...

Kao i do sada, nema zadane teme, jedina ograničenja su: do pet komada po autoru, da su sve prijavljene fotografije nastale u Splitu (pritom ne očekujemo razglednice i popularne splitske motive, naprotiv) te da autorica ili autor još uvijek nisu puhnuli na tortu koja ima 30 svjećica.

... toliko tijesno da se morala preseliti u galeriju u Marmontovoj

Otvorenje izložbe bit će sredinom listopada, a rok za slanje fotografija je 06. listopada pa nemojte čekati do posljednjeg dana kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Kriteriji za ovogodišnju splitsku.tiramolu:

  • svijet ste ugledali nakon 15.10.1980.
  • fotografija je nastala u Splitu (ulici, kući, plaži, koncertu...)
  • najviše pet takvih u što većoj rezoluciji poslati ma mail [email protected] ili donijeti na CD-u u Info zonu
  • u prijavi upisati ime, prezime i godinu rođenja te broj mobitela
  • da sve ovo obavite prije nego li 06. listopada. 2010. 11. listopada na satu bude 11:59

Uspomene sa prve četiri izložbe možete pronaći na:
split.com.hr/tiramola

Ovog puta očekujemo i Želu na otvaranju, bia bi red...


napisao: Cole