Počinje stimulacija!

19_09_2010  |  Autor: Pile  |  Foto: Maja Prgomet
Počinje stimulacija!

Starta Stimulator - nedjeljna televizijska stimulacija, informativna <strong>emisija</strong> za mlade i o mladima koja će se emitirati svake nedjelje od 20 sati u programu Televizije Jadran. Osim pregleda tjednih događanja, mogućnosti zabave i edukacije, te natječaja obradit će se i teme koje...

Starta Stimulator - nedjeljna televizijska stimulacija, informativna emisija za mlade i o mladima koja će se emitirati svake nedjelje od 20 sati u programu Televizije Jadran uz dvije tjedne reprize. Urednici emisije Piniji Poljaković u voditeljskoj ulozi pridružit će se Marijo Glavaš, dvojac čiji vam je glas već poznat iz radio emisije Info zone.

Osim pregleda tjednih događanja, mogućnosti zabave i edukacije, te natječaja obradit će se i teme koje će prezentirati uspjehe mladih, ali i poticati mlade na društvenu uključenost. Posebnu pozornost dobit će i mlade osobe s invaliditetom pa će Boženka Čuljak i Slavko Muštra sav sadržaj prevoditi na znakovni jezik gluhih što je apsolutna novina na razini lokalnih televizija.

Nakon, gradskog portala za mlade, split.com.hr, Info zona je u protekle tri godine pokrenula i prvi cjeloviti Informativni centar za mlade u Hrvatskoj, već dvije godine petkom iza 19 sati uređuje informativnu emisiju za mlade u programu regionalnog radija HR Radio Split, a od prošle godine započela je i dugoročnu suradnju sa Slobodnom Dalmacijom uređivanjem tjednog pregleda događanja koji izlazi petkom u tiskanom izdanju novine. Televizijskom emisijom napravljen je još jedan veliki korak prema kvalitetnijem informiranju mladih.

I dalje vrijedi poziv za sve koji bi željeli javno prezentirati video spot ili nastup nekog mladog benda, kratki film mladog autora ili autorice, promotivni materijal kluba ili udruge ili neki drugi video zapis. U prvoj emisiji tako će se zavrtjeti spot Špurijusa za pjesmu Ana, bog! i video Uniformiran grad nije sretan grad nastao na prošlogodišnjem xSTaticu.

Također, uz izbor tjednih događanja i natječaja,  ovom prigodom prisjetit ćemo se i pet izabranih događaja koji su obilježili ljeto iza nas. S gostima će se porazgovarati o samom projektu, ali i o životu studenata s invaliditetom, a predstavit će se i dvije mlade poduzetnice i dizajnerice koje su iz školskih klupa uskočile u vlastiti dućan.

Projekt televizijske emisije Info zona realizira u suradnji sa Karet produkcijom i Centrom za prevođenje hrvatskog znakovnog jezika UGsO Split, a u sklopu projekta I mi smo mladi! financiranog od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Realizaciji emisije također su doprinijeli sponzori – Kare Split je omogućio sjedenje i naslanjanje gostiju i voditelja, Tiskara Mađor izradila je podnu i zidnu čaroliju, prirodnu ljepotu voditelja istaknula je vizažistica Ana Benzon, a REC i trgovina LUK pobrinuli su se da voditelji budu odjeveni.

Lajkajte FB stranicu, budite u toku i gledajte Stimulator! Nedjelja, 20:00, TV Jadran.