Bablji vikend

17_09_2010
Bablji vikend

Bablje ljeto je u punoj snazi, iako će ovoga vikenda nad grad naići i ponešto oblaka, ali od kiše nema velikog straha. <strong>Odaberite </strong>štogod za sebe iz šarolike ponude, zaplivajte još koji put prije apsolutnog fajrunta na plažama, ali i mislite na knjige ako/koje vas čekaju! :)

Bablje ljeto je u punoj snazi, oni koji su godišnje odmore odlučili sada koristiti uživaju u polupraznim plažama, ali zato učenici i studenti muku muče u borbi s knjigama. Ovoga vikenda nad grad će naići i ponešto oblaka, ali od kiše nema velikog straha. Trebate li se bojati dosade – procijenite sami.

Program 15. Split Film Festivala nastavlja se prema planu u Kinoteci Zlatna vrata i Kinu Karaman. U Kino klubu Split večer petka možete provesti uz film Uništite se iz ciklusa grupe Zanzibar. Još jedna mirnija opcija za provest večer nudi se u caffeu Ely gdje će Dora Derado na akustičnoj gitari ploviti dobrim starim rock hitovima. Na Ovčicama će uz Marijana Bana i prateći trio biti upriličeno zatvaranje ljetne sezone. Nešto istočnije, u O’Hari, klapa Iskon će napraviti domaću dalmatinsku atmosferu, ali i otpjevati neke od aktualnih hitova na klapski način. U Tropic clubu Equador uobičajen repertoar – Prva liga bend i DJ Chibi. Na Poljud, ali ne na stadion nego u Vanillu, dolazi Sandi Cenov.

Ban će zatvoriti ljetnu sezonu na Ovčicama (foto:D.Bonačić)

Subotnje popodne možete provesti u sportskoj atmosferi. Na Starom placu ekipa ragbi kluba Nada dočekat će slovenske protivnike iz Ljubljane. Na domaćem terenu igrat će i RNK Split – u Parku mladeži ugostit će Lokomotivu. Tri različite vrste zabave nude se nakon sportskih događanja. U Jungli će DJ pultom vladati Chris Dis – jedan od začetnika elektronske glazbe u Hrvatskoj. Društvo će mu praviti Merry, Malik i Miro. U Tropic clubu Equador također će na rasporedu biti DJ program, ali tamo će dirigent biti DJ Pinja. I nešto potpuno drugačije dočekat će vas u O’Hari – večer sjećanja na stvaralaštvo velikog Jimija Hendrixa povodom četrdesete godišnjice njegove smrti.

Sportska subota: Nada na Placu, Split u Parku (foto: M.Prgomet)

Ako u nedjeljno jutro ne budete previše pospani, navratite do sjeverne strane Marjana. Tamo će vas dočekati izviđači u akciji Eko Nord koju organiziraju u sklopu svjetske akcije Clean Up The World. Za spavače ostaje opet večernja zabava uz lijepe žene i odjeću koja im savršeno pristaje – 3. Modni Alter Ego održat će se u caffeu Alter Ego, a svoje radove pokazat će čak pet mladih dizajnerica. U 20:00 na TV Jadran kreće nova informativna emisija za mlade - Stimulator koju ste već morali lajkat na fejsu :P

Odaberite štogod za sebe iz šarolike ponude, zaplivajte još koji put prije apsolutnog fajrunta na plažama, ali i mislite na knjige ako/koje vas čekaju! :)

Za sve ostalo tu je splitski.kalendar!

napisala: Vex