Četvrtina bakalara oslobođena plaćanja

11_09_2010
Četvrtina bakalara oslobođena plaćanja

Za prvu godinu diplomskog studija, 25% studenata splitskog Sveučilišta, odnsono oni koji imaju najbolji prosjek ocjena i koji su ispite položili u najkraćem roku, bit će oslobođeni plaćanja <strong>školarine</strong>, njih 50% plaćat će polovicu školarine, a 25% morat će platiti cijeli iznos školarine.

Za prvu godinu diplomskog studija (četvrtu po Bolonji), 25% studenata splitskog Sveučilišta, odnosno oni koji imaju najbolji prosjek ocjena i koji su ispite položili u najkraćem roku, bit će oslobođeni plaćanja školarine, sljedeća skupina - njih 50% plaćat će polovicu školarine, a 25% (oni koji imaju najlošiji prosjek ocjena i najduže studiraju) morat će platiti cijeli iznos školarine.

Odluka dva tjedna prije početka akademske godine (foto: M.Prgomet)

Predstavnici Zbora studenata Sveučilišta u Splitu nisu podržali ni jedan od tri predložena modela plaćanja, pa tako ni ovaj koji je u konačnici usvojen – piše Slobodna Dalmacija.

Ponedjeljak - dan za nove odluke

Rektorski zbor je na sjednici održanoj 13. rujna u Zagrebu pozdravio i prihvatio odluku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa prema kojoj svi studenti koji se upisuju u prvu godinu diplomskih studija akademske godine 2010./2011. neće plaćati participaciju u troškovima studija.