Praksa u Svjetskoj banci

10_09_2010
Praksa u Svjetskoj banci

Svjetska banka nudi mogućnost prakse mladima koji su zainteresirani naučiti nešto više o ekonomskim i socijalnim pitanjima koja su aktualna u društvu diljem svijeta. Mladi imaju pravo na plaću i naknadu putnih troškova, dok se za smještaj moraju sami pobrinuti.

Svjetska banka nudi mogućnost prakse mladima koji su zainteresirani naučiti nešto više o ekonomskim i socijalnim pitanjima koja su aktualna u društvu diljem svijeta. Program prakse nudi diplomiranim studentima, ali i studentima završnih godina studija uključenje u rad i stjecanje vrijednih iskustava iz područja njihova interesa, a u okviru rada Svjetske banke u internacionalnom okruženju.

Mladi na praksi imaju pravo na plaću određenu po satu (ovisno o poziciji i mjestu rada) i naknadu putnih troškova, dok se za smještaj tijekom prakse moraju sami pobrinuti.

Svjetska banka kontinuirano nudi mogućnost prakse u ljetnom i zimskom periodu. Za zimski period prakse u 2011. godini rok za prijave je 01.09.2010. do 31.10.2010., a za ljetni period prakse u 2011. godini rok za prijave je 01.12.2010.-31.01.2011. praksa može trajati od 4 tjedna pa dulje, najčešće praktikanti dobiju mjesto u sjedištu Banke u Washingtonu (SAD), ali postoji mogućnost aplikacije i za druge lokacije na svijetu (Rusija, Azija, Australija...).

Prijave se primaju isključivo online, a upute možete pronaći na linku i webu www.worldbank.org.