Gradi se novo, preuređuje staro

08_09_2010
Gradi se novo, preuređuje staro

Paralelno s izgradnjom novih, preuređuju se i postojeći objekti splitskog <strong>Sveučilišta</strong>. Obnovljeno je pročelje starijeg dijela zgrade GAFa, dopremljen je dugoočekivani namještaj za Sveučilišnu knjižnicu, a preuređuje se i unutrašnjost starog dijela FESBa.

Kako se bliži početak nove akademske godine, radovi na objektima splitskog Sveučilišta se sve više intenziviraju. Iako zgrada Studentskog centra i Mamutica (nova zgrada Prirodoslovno-matematičkog, Kemijsko-tehnološkog i Pomorskog fakulteta) još uvijek nisu useljive, u završnoj su fazi radova. Rok useljenja je nezahvalno previđati, no prva polovica 2011. godine trenutno se čini sasvim realna.

Brucoše FESBa dočekat će temeljito obnovljena dvorana A2/3

Paralelno s izgradnjom novih, preuređuju se i postojeći objekti. Obnovljeno je pročelje starijeg dijela zgrade Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, dopremljen je dugoočekivani namještaj za Sveučilišnu knjižnicu, a preuređuje se i unutrašnjost starog dijela FESBa. Uz novoinstalirani klimatizacijski sustav, potpuno novo lice dobit će i najveći amfiteatar, čijih će 420 novih sjedala spremno dočekati ovogodišnje brucoše.

Konačno dočekan novi namještaj u novoj Sveučilišnoj knjižnici

Kada svemu tome pridodamo i završne radove na pješačkom mostu prema Splitu 3, možemo zaključiti kako će od ove godine studenti imati (još) bolje uvjete za rad. Sretno im bilo!

napisao/foto: Goran Leš