Ima mjesta, nema studenata

24_08_2010
Ima mjesta, nema studenata

Onima koji nisu uspjeli upisati željeni fakultet u prvom ljetnom roku još se jedna šansa pruža u jesenskom. Među pet fakulteta sa najviše <strong>slobodnih</strong> mjesta su i tri fakulteta koja bi ove akademske godine trebali preseliti u novogradnju iza nove zgrade Sveučilišne knjižnice...

Maturantima i budućim studentima koji nisu uspjeli upisati željeni fakultet u prvom ljetnom roku još se jedna šansa pruža u jesenskom od 24. kolovoza do 6. rujna – piše Slobodna Dalmacija. Slobodnih je mjesta na Splitskom sveučilištu još 1781, od čega 1020 na sveučilišnim (545 redovnih i 475 izvanrednih) te 761 na stručnim studijima (287 redovnih i 474 izvanrednih).

Jesenska prilika za početak borbe za diplomu (foto: S. Marinović)

Među pet fakulteta sa najviše slobodnih mjesta su i tri fakulteta koja bi ove akademske godine trebali preseliti u novogradnju iza nove zgrade Sveučilišne knjižnice - prednjači Pomorski sa 226 slobodnih mjesta, Prirodoslovno-matematički ih ima 112, a Kemijsko-tehnološki 84. U poredak Top 5 su umiješani i Pravni sa 164 te Ekonomija sa 125 slobodnih mjesta.

Prijave za studijske programe započele su 23. srpnja i trajat će sve do 17. rujna, kada će biti zadnji dan za mijenjanje, dodavanje ili brisanje studijskih programa na listi prioriteta. Kandidati će biti rangirani na temelju državne mature i posebnih provjera.