Kraljica je pred vratima!

15_08_2010
Kraljica je pred vratima!

Dvadeset godina Split nije ugostio veliko atletsko natjecanje, a 4. i 5. rujna ponovno na Poljud dolaze najveća imena svjetske <strong>atletike</strong>. Podsjetimo i da je povodom Kupa kontinenata postavljena edukativna izložba sa interaktivnim spravama...

Dvadeset godina Split nije ugostio veliko atletsko natjecanje, još od Europskog prvenstva u atletici, a 4. i 5. rujna ponovno na Poljud dolaze najveća imena svjetske atletike. Kup kontinenata najveće je ovosezonsko atletsko natjecanje te će okupiti četiri stotine atletičarki i atletičara sa četiri kontinenta koji će se borit za naslov najboljeg.

Reprezentaciju Europe formirat će atletičari koji su na predstojećem Europskom prvenstvu u Barceloni osvojili najmanje srebrnu medalju, a na takav će se način formirati i reprezentacija Afrike dok će reprezentacija Azije i Oceanije odrediti predstavnike na temelju najboljih rezultata atletičara na svjetskim ljestvicama. U Splitu će tako nastupiti osvajači 51 olimpijske medalje i 136 medalja sa Svjetskih prvenstava; sama elita svjetske atletike - Vlašić, Perković, Powell, Lemaitre, Rudisha, Robles, Cantwell, Thorkildsen, Lagat...

Elita svjetske atletike dolazi na Poljud (foto: Rene)

Podsjetimo i da je povodom Kupa kontinenata od 11. kolovoza pa sve do 15. rujna u istočnim podrumima Dioklecijanove palače postavljena edukativna izložba pod nazivom Atletika: trči – skači – baci koja svojim interaktivnim spravama, napravbljenim posebno za ovu prigodu, pruža mogućnost osobnog sudjelovanja i doživljaja atletike.

Ulaznice za Kup po cijeni od 30 (jednodnevna za sjever i istok) do 150 (dvodnevna za zapad) kuna se mogu kupiti na prodajnim mjestima Eventima ili u sustavu eventim.hr.

napisao: Pile